Anasayfa
05 Ağustos 2024 ( 102 izlenme )
Reklamlar

İlkokul öğrencilerine Hamas propogandası, İl milli eğitim müdürlüğü güya sorusturma başlatmış

Bingöl'de Hamas propagandası içeren görüntülerin ilkokul öğrencilerine izletilmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Bingöl merkezde bulunan Gazi İlköğretim Okulunda, öldürülen Hamas lideri Haniye'ye ait konuşmaların yer aldığı görüntüleri çocuklara izleterek Hamas propagandası yapıldı. Hamas'a yakın sosyal medya hesapları tarafından da paylaşılan görüntüler sonrasında eğitimciler büyük tepki gösterdi.

Tepkiler sonrasında Artı Gerçek'e konuşan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri okul hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. Soruşturmanın hangi aşamada olduğuna dair ise bilgi verilmedi.

'Devlet, okulları tarikatlara teslim etti'

Görüntüler üzerine Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, söz konusu görüntülerin “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesiyle doğrudan ilgili olduğunu ifade ederek konunun bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini belirtti ve şöyle konuştu:

"ÇEDES protokolüyle beraber devlet neredeyse her yerde okulları tarikatlara, cemaatlere teslim etti. Halk eğitim ile protokol imzalanıyor. Bu protokol kapsamında yaz boyunca okullarda 'kültür sanat' faaliyeti adıyla etkinlikler yapılacağı belirtiliyor. Ve bu etkinlikler içinde halk eğitimden bütçe alıyorlar. Ancak protokolde belirtilen eğitim, kültür, sanat faaliyetlerinin dışında bu tür propagandalar yapıyorlar. Diyarbakır'da da bu oldu. Çocuklara Hamas giysisi giydirilmiş okul bahçesinde toplamışlardı."

'Çocuklarda travma yaratabilir'

Söz konusu görüntülerin ebeveynlerden habersiz olarak çocuklara izletildiğine dikkat çeken Korlaelçi şunları söyledi:

"Çocukların eğitim durumunda yeri olmayan bu uygulama ileride çocuklarda travma yaratacaktır. Bilmeden, öğrenmeden, ailelerin de izni alınmadan bunlar yapılıyor ve şu anda Filistin mazlumiyeti üzerinden çocukların duyguları sömürülüyor. Popüler duygularla aileler de sömürülüyor. Sömürüldüğü için de aileler de şu anda sesini çıkartamıyor. AKP'nin son dönemdeki dış politikadaki yansıması budur. O hezimeti iç politikada alt edebilmek için bu tür yollara başvuruyorlar."

insan yüzü, kişi, şahıs, giyim, çene içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturulduEğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi

Dini propagandalar, okul yönetimine bile sorulmuyor

ÇEDES projesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte okullarda görev alan yöneticilerin yükselebilmesi için dini içerikli projeler sunduklarının bilgisini veren Korlaelçi, son dönemde okul yöneticilerinin de devre dışı bırakıldığını belirtti. Korlaelçi, "İlginç olan şey ise, her bir okulda her müdür ya da müdür yardımcısı puan alabilmek için ÇEDES'le ya da Filistin meselesi ile ilgili dini konularda mutlaka bir proje yapıp sunuyor. Böyle bir döngünün içerisine girmişiz. Ama bu şu andaki durum ise tamamen farklı. Okul müdürlüğüne bile sorulmadan direkt halk eğitim ve milli eğitim protokolüyle okullarda eğitim veriliyor ve bu tür propagandalar yapılıyor" ifadelerinde bulundu.

'Aileler bu durumdan rahatsız ama dile getiremiyor'

Mevcut dini içerikli uygulamalardan birçok ailenin rahatsız olduğunu dile getiren Korlaelçi, iktidara yakın sendikaların da duruma sessiz kaldığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Aileler çoğunlukla rahatsız ama bir türlü bu rahatsızlığını dile getiremiyorlar. Burada şu an iktidarda olan AKP'ye yakın olan Sarı Sendikalar dediğimiz Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen de bu duruma sessiz kalıyorlar. Bingöl'de il milli eğitim müdürlüğündeki neredeyse tüm şube müdürleri, okul müdürleri Eğitim Bir Sen üyesidir. Tümü de bu duruma sessiz kalıyorlar ve görmezden geliyorlar. Çocuklar bu karanlık, alana doğru sürüklenirken hiçbiri sesini çıkartmıyor. Biz de bu uygulamalara karşı durmaya devam edeceğiz."

Alıntı: Artı gerçek

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir Salça Üretim Yerinde İğrenç Görüntüler Şimdi de Tüp Tokatladı Hukukçu Ersan Şen, Samsun'da Atatürk anıtına yapılan saldırı hakkında çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu Canlı Yayında, Hukukçu İle Yandaş Arasında Sert Tartışma