All News
09 Aralık 2023 ( 627 izlenme )
Reklamlar

İstanbul ve Ankara Anketlerinde Birilerini Çok Üzecek Sonuçlar

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler yaklaşırken anket sonuçları da gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Anketlerden çıkan sonuç ise İstanbul'da ve Ankara'da kimin kazanma ihtimali olduğunu gösteriyor. Anketlerde, İmamoğlu en yakın rakibine 12 puanlık, Mansur Yavaş ise 6 puanlık bir fark atıyor.

Optimar, geçen ay İstanbul'da 5 bin kişiyle yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaşmıştı. Buna göre araştırmada, AKP'li aday adaylarıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isimleri yan yana yazılarak oy verme eğilimi soruldu.

Ankette İmamoğlu, en yakın rakibine 12 puan fark attığı görüldü.

İMAMOĞLU FAHRETTİN KOCA

İmamoğlu: Yüzde 46.3

Koca: Yüzde 34.9

İkisine de oy vermem: Yüzde 18.8

İMAMOĞLU  MURAT KURUM

İmamoğlu: Yüzde 48.8

Kurum: Yüzde 30.2

İkisini de oy vermem: Yüzde 20.9

İMAMOĞLU SÜLEYMAN SOYLU

İmamoğlu: Yüzde 51

Soylu: 28.5

İkisine de oy vermem: Yüzde 20.6

İMAMOĞLU TEVFİK GÖKSU

İmamoğlu: Yüzde 50.3

Göksu: Yüzde 26.5

İkisine de oy vermem: Yüzde 23.1

İMAMOĞLU ADİL KARAİSMAİLOĞLU

İmamoğlu: Yüzde 49.9

Karaismailoğlu: Yüzde 23.3

İkisine de oy vermem: Yüzde 26.8

BAŞARILI BULANLAR ÇOĞUNLUKTA

Araştırmada İstanbulluların yüzde 42.6’sı İmamoğlu’nu başarılı bulurken, yüzde 34.4’ü başarısız görüyor. Yüzde 23’ü “Orta” diyor.

“İmamoğlu aday olsa oy verir misiniz?” diye sorulduğunda ise yüzde 45.5’i “Evet” derken, yüzde 41.8’i “Hayır” şeklinde yanıt veriyor. Yüzde 12.7’si kararsız.

MANSUR YAVAŞ ANKARA'DA RAKİPLERİNDEN ÖNDE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan ankette Mansur Yavaş'ın rakiplerine en az 6 puanlık bir fark attığı görüldü.

gauxblcwmaazhan.jpg

Yavaş karşısına çıkan en dişli rakibine 6 puanlık bir fark attı. Anketlerin sonucuna göre büyükşehirlerde ismi sivrilen kişiler biraz daha belli olmaya başladı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Chp'li Eski Vekil Mehmet Tüm: 'O Kadının Açıklamalarını Asla Hafife Almayın' Deyip Belgeleriyle Anlattı Peker'den 50 tweet, özellikle o akp'li hakkında şok bilgiler verdi: ''Ulan Süleyman Harbiden büyük dümencisin'' AYKUT ERDOĞDU: HAZİNE, SARAY VE ÇEVRESİNDEKİLERİ FİNANSE EDEN KAYNAĞA DÖNÜŞTÜ Nihat Genç sordu “Faşist diktatörlük mü kuruldu?”