Yolsuzluk Skandallarının odağındaki akp'li kadın: "Ben ve partim, liyakatı esas alarak görevimize devam ettik'

5418 izlenme 02 Şubat 2023
Reklamlar
Yolsuzluk Skandallarının odağındaki kadın kendini savundu.  Zehra Taşkesenlioğlu uzun süre sonra TBMM'de söz aldı
 "Ben ve Partim AK Parti liyakatı esas alarak görevimize devam ettik"

Birgün gazetesinde haber şu şekilde yer almıştı:
Taşkesenlioğlu’nun ismi Sedat Peker’in “rüşvet ağı” iddialarıyla gündeme gelmişti. 
Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti. 
Rüşvet tartışmaları yargı gündemine taşınırken Taşkesenlioğlu soyadını taşıyan çok sayıda kişinin Erzurum’da kamu kurumlarında görev yapması dikkat çekti.  Adını Tekman ilçesine bağlı Taşkesen köyünden alan Taşkesenlioğlu ailesi kentte önemli bir itibara sahip. 
Taşkesenlioğlu ailesinin aynı zamanda Taşkesenligil aileleriyle de akraba olduklarını kaydeden bir yurttaş, “Baba tarafından akrabalar. Hatta kentte Taşkesenli ailesi olarak tanınıyorlar. İki aile de Tekman ilçesinden gelen bir aile” dedi. 

Aileden çekindiği için isminin açıklanmasını istemeyen diğer yurttaş da, “Taşkesenlioğlu ailesi çok kalabalık ve sözü geçen bir aile. Daha önce de siyasi kimlikler yer aldı ama AKP döneminde çok fazla aynı soyadından kişiler görmeye başladık. Etkili ve yetkili makamlarda görev alıyorlar” ifadelerini kullandı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gaffar Okan dahil bir çok cinayette imzası olan terör örgütünün partisi Hüdapar'ı biraz tanıyalım Akp genel başkanı: 'Somali'ye yardımlarımızın toplamı 1 milyar doları aştı' Erdoğan basın toplantısı sırasında uyudu Görülmemiş Aldatmaca, Bağış Yapıyorum Diye İlan Ettiği Rakamı Teşvik Olarak Aldı