Özgür Özel, akp ve genel başkanını, akp'lilerden daha çok savunuyor

873 izlenme 03 Ekim 2024
Reklamlar

New York Savcısı iddiaları delillendiriyor. 

Belediye Başkanının evine baskın yapılıyor. Özgür Özel ise "Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil" diyor ve binayı övüyor.

Özgür Özel daha önce de Bosna'da yapılan bir toplantıda ''Cumhurbaşkanımıza saygısızlık yapıldı' diye ortalığı birbirine katmıştı.

Özel, hakkında bir çok iddia olan Türkevi binası hakkında "hepimiz için bir gurur kaynağı" ifadesini kullanarak, CHP olarak bundan sonra ABD'de yapacakları programları ve temasları Türkevi'nde gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

Türkiye'de siyaset tansiyonu ve tartışmaları ile en sert şekilde devam edebilir. Ama şu an Türkiye'nin ana muhalefet partisi Türkiye'nin dışına adım attığında Türkiye'nin partisidir." dedi.


Özel, New York Belediye Başkanı hakkındaki rüşvet iddiaları konusunda da konuştu. Özel, “Türkiye’nin rüşvet vermeye ihtiyaç duyan bir ülke olmadığına” ifade etti ve şunları söyledi:

“Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil, öyle bir acziyet içinde değil. Böyle bir şeye niyet etmek Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden kimseye yakışmaz. Ben bunları yakın yere koymam. Hepimizin gurur duyduğu böylesine bir binanın kazandırılması sürecinde bir jest gördüysek, fazlasını ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne tahsis edilen o muhteşem alan için yapmışızdır. Bunun parayla, pulla ölçülecek bir tarafı yok. Güçlü müttefiklik ilişkileri bunu gerektirir zaten.”

Türkevi hakkındaki rüşvet iddiaları: Eric Adams, Türkiye'den rüşvet almakla suçlanıyor.
Türkevi hakkındaki rüşvet iddiaları: Eric Adams, Türkiye’den rüşvet almakla suçlanıyor.

Adams Türkiye’den ne aldı?

Savcılık, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında yolsuzluk ve rüşvet dahil, 5 farklı suçlamanın yöneltildiği 57 sayfalık iddianame hazırladı. İddianamenin önemli bir bölümü, Türkiye ve Türk iş insanlarını da yakından ilgilendiriyor.

Savcılar, Adams’ın yasalara aykırı bir şekilde ülke dışından bağış ve rüşvet aldığını öne sürüyor.

İddianamede Türkiye ile bağlantılı bir diğer yer ise New York’taki Türkevi binası. 

İddianamede Türkevi’nin yangın yönetmeliğine uygun olmadığı, fakat buna rağmen belediyenin binaya ruhsat verdiği belirtiliyor. Savcılık, binayı teftiş etmekle görevli olan memura, “Binaya izin vermezsen, işini kaybedersin” denildiğini ve tehdit edildiğini öne sürüyor. İddianamede Türkevi’nin Erdoğan’ın New York ziyaretine yetişmesi için bir Türk yetkilinin Eric Adams ekibindekilerden birine “Sıra sizde” diye mesaj attığı belirtiliyor. Adams’ın da lüks hediyeler karşılığında “devreye girerek”, gerekli yasal düzenlemeleri yetiştirdiği iddia ediliyor. 

Savcılık, 5 Türk iş insanı ve en az “bir Türk yetkiliyi”, Adams’a rüşvet vermek ve lüks hediyeler göndermekle suçluyor. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Eski fetocu Yeni tayyipçi Kadının Alay Konusu Olan Sözleri Tekrar Gündemde O akp'liyi yerin dibine soktu: 'Sen hapiste çürüyeceksin; Oraya son kez oturuyorsun, bunu herkes biliyor' Hukukçu Ersan Şen'den yandaşlara: 'Ayıp Utanın!' Erdoğan, öyle bir yalan söyledi ki neredeyse kendisi bile gülecekti