All News
21 Mart 2024 ( 467 izlenme )
Reklamlar

Seçime 10 gün kala yayınlanan son anketlerden biri

Yerel seçimlere sayılı günler kala heyecan artmaya başladı. Yöneylem’in paylaştığı son ankette kararsızların yüksek oranda olması dikkatlerden kaçmazken Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki makasın açılmaya başlandığı görüldü.

Yerel seçimlere 10 gün kala araştırma şirketlerinin, başta İstanbul olmak üzere birçok ilde gerçekleştirdikleri saha çalışmaları hız kazandı.

Yöneylem Araştırma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimler için yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP’nin adayı arasında başa baş geçmesi öngörülen seçimlerle ilişkin yapılan ankette seçmenler tercihlerini ortaya koydu.

 

İmamoğlu ve Kurum arasındaki makas açılıyor

Kararsız ve oy kullanmayacaklar, oransal olarak dağıtılmadığı ankette Ekrem İmamoğlu yüzde 38,3 oy ile önde gözükürken akp adayı ise rakibini yüzde 34,6 ile takip etti. DEM Parti’nin adayı Meral Danış Beştaş, yüzde 3,8 oy alırken, Buğra Kavuncu yüzde 2,6, Azmi Karamamahmutoğlu da yüzde 2,5’ta kaldı. Yeniden Refah’ın adayı Mehmet Altınöz ise yüzde 3.1 oy aldı.

 

 

Kararsız seçmenin oransal olarak dağıtılmasından sonra ise İmamoğlu, Kurun’la arasındaki puan farkını yüzde 4,1’e çıkardı. İmamoğlu yüzde 44,5’e yükselirken rakibi Murat Kurum, yüzde 40,3’te kaldı.

Diğer adayların aldığı oy oranı ise şöyle:

Meral Danış Beştaş: Yüzde 4.4

Mehmet Altınöz: Yüzde 3,6

Buğra Kavuncu: Yüzde 3

Azmi Karamamahmutoğlu: 2,9

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Okuldaki mozaik döşemeyi ‘Türk’ diye söktüler Nihat Genç sordu “Faşist diktatörlük mü kuruldu?” Makam aracını iade etti: Halk sıkıntı çekerken bizim o tür araçlarla cirit atmamız doğru değil Peşkeş Çekilen Elk. Şirketleri Zarar Etmesin Diye Kaçağı 82 Milyona Fatura etmeye devam edecekler