Suriyeliler Afrin'de enerji dağıtım şirketini basıp ateşe verdi

372 izlenme 03 Haziran 2022
Reklamlar
Afrin'de enerji dağıtım şirketi basıldı, bina ateşe verildi       

Suriye'de TSK kontrolündeki bölgede enerji dağıtım firmasının binası ateşe verildi.  

Suriye'de TSK'nın kontrolünde Halep'in kuzeyindeki Afrin'de bir grup bölgeye elektrik dağıtımı yapan STE Enerji'nin adlı şirketin genel merkezine baskın düzenledi. 

Baskında bina ateşe verilirken, içerideki bilgisayarlar da parçalandı.  Suriye'deki şeriatçılara yakınlığıyla bilinen İstanbul merkezli Televizyon Surya, grubun STE Enerji'nin fiyatları yükseltmesi ve elektrik kesintileri üzerine bina önünde toplandığını ifade etti.  Yine ÖSO'ya yakın Thiqa Ajansı'ysa söz konusu haberi, "kötü hizmete yönelik öfkeden kaynaklanıyor" ifadeleriyle servis etti.  

Bölgede elekrik dağıtımı yapan STE Enerji kendisini "Türk-Suriye ortaklığında kurulmuş bir firma" olarak tanımlıyor. STE Enerji, elektriği Türkiye'den alıyor.

Kaynak: Sol haber

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Seçimin ardından en çarpıcı açıklamalar Ali Babacan'dan geldi. Ukome toplantısı öncesi Ekrem İmamoğlu, Plaka mafyasının elemanları tarafından yuhalandı Mansur Yavaş: geçen yıllarda 1 milyara verilen ihaleyi bu yıl 188 milyona verdik 2 Dakikada adeta bir ansiklopedi gibi Türkiye Özeti yapmış.