Türkücü İ. Tatlıses'i yaralayan A. Uçmak, o olay öncesi bunları söylemişti

1444 izlenme 25 Ocak 2024
Reklamlar
Türkücü İ. Tatlıses'i yaralayan A. Uçmak, o olay öncesi bunları anlatmıştı.

.Abdullah Uçmak'ın adı, 1998 yılında İ. Tatlıses'in içinde bulunduğu otomobilin kurşunlanmasıyla gündeme gelmişti. İbrahim Tatlıses'in aracının kurşunlanması ve organizatör Hasan Bora'nın silahla yaralanması olaylarının azmettiricisi olduğu iddiasıyla aranan Abdullah Uçmak, gözaltına alındıktan sonra 20 yıl hapis cezası talebi ile yargılanmıştı.

İ. Tatlıses de, Hasan Bora'nın yaralanması olayını azmettirdiği gerekçesiyle  1999 yılında gözaltına alınmış serbest bırakılmış,
 "Adalet yerini buldu. Benim kimse ile bir sorunum yok" demişti.

Abdullah Uçmak İbrahim Tatlıses'le aralarındaki husumeti 23 Ocak 1998'de Arena programında yapılan ropörtajda yaşanan husumeti anlatmıştı.

İşte Abdullah Uçmak'la yapılan o ropörtajdan satır başları:

Muhabir: Tatlıses'e yapılan saldırıyı siz mi azmettirdiniz?


Uçmak: Olaydan haberim yok, ben Adana'daydım. Olayı yapanlar benim arkadaşlarım. Bu olayı gerçekleştirmeleri lazımdı. Tatlıses belki de o olayda ölebilirdi. Yanında masum kişiler olduğu için arkadaşlarım o olayı sonuçlandırmamıştı. O iki arkadaşımızın kanını akıttı. Onun da kanının akması gerekir. Çıkıp televizyonda şov yaptı, 'Ben vurdurdum' diye. Bunların Hasan Bora ile aralarında husumet varmış. İftar zamanı Bora'nın yanına gitmiştim iftarı açmak için. İftara zaman kalmadan aşağıdan silah sesleri geldi. Aşağıya indiğimizde 4 adam silahlı şekilde ortalığa ateş ediyordu ve arkadaşlarımızı vurmuşlardı.


Muhabir: Bu saldırılar daha nereye kadar sürecek?

Uçmak: Onu Allah bilir, ta ki İbrahim Tatlıses'in kanı akana kadar. Onun ölü-**p ölmeyeceğini Allah bilir. Sebepsiz yere iki adamı vurdurdu. Husumet varsa Hasan Bora'yı vur, ne diye masum insanları vurduruyorsun. 
Sonra televizyonda çıkıyor benim yeğenlerim var falan, herkesin kendine göre çevresi var.

Ben arkadaşlara sordum neden vurmadınız diye? Onlar da "Abi yanında bayan vardı vurmadık o nedenle sadece uyarı amaçlı ateş açtık" dediler.

Muhabir: Son nokta nerede olacak?
Uçmak: Bilmiyorum artık nerede olacak.

Muhabir: Tatlıses'in de etrafında silahlı adamlar var ne olacak?

İlk kanı kendileri akıttı ben kendisini tanımam. Biz kendisini sanatçı olarak biliriz. En azından bizden özür dileyebilirdi. Ama o televizyonlara çıkıp hava yaptı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Şişli'de cinayet: ABD'li yaşlı adam evine aldığı Suriyeli tarafından öldürüldü Muharrem İnce'nin Maltepe mitingine giderken bütün renkler tek yumruk oldu BÜYÜK İDDİA! TBMM'Yİ SARAY'A TAŞIYACAKLAR Yandaş Rektör Atanmasını Protesto Eden Öğrencilerin Evlerini Basıp Gözaltına Aldılar