'Uğur Dündar Bana Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında başkan seçilmesine ben yol açtım dedi'

11751 izlenme 19 Ocak 2023
Reklamlar
'Uğur Dündar, 1994 seçimlerinde SHP aleyhinde yayın yaparak Erdoğan'ın Önünü Açtığını Söyledi'

Özetle şunları söyledi:  Bizim yayına bağlandı. Ben yayınlarımla en çok SHP’ye (Sosyaldemokrat Halkçı Parti) zarar verdim dedi. 1994’te Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan seçilmesine ben yol açtım dedi. 
-

Editörün notu: 

İski yolsuzluğu Klor alımı ile ilgili bir ihaleydi. 
Bu durum ortaya çıkar çıkmaz O zaman Shp'den belediye başkanı olan Nurettin Sözen, yolsuzluğu yapan Ergün Göknel'in tutuklanmasını sağladı, yani üstünü örtmeyip gerekenleri yaptı.

O dönemki medya abartısız en az 6 ay, gazetelerde haberi her gün manşetlerden, tv.lerde birinci haber olarak verdi ve bu haberi en çok yapanlardan biri Uğur Dündar'dı.

Yani Uğur Dündar bu provokatöre o sözleri mi söylememiş mi? orası bilinmez ama en çok İski haberini yapanlardan biriydi.

Yolsuzluğunun büyüğü küçüğü olmaz ama İski yolsuzluğunun, şimdiki yolsuzlukların yanında lafı bile olmaz, Peki Uğur Dündar  neden İski'de ki kadar ısrarcı yazılar yazmaz acaba?

Nurettin Sözen o dönem Boğaziçi'nde kaçak yapılara savaş açmıştı, boğazda yalıları olan sermaye grubu bu durumdan çok rahatsızdı. 

 Örneğin, o dönem Star tv Cem Uzan'a aitti ve Sözen'in yıkmak için uğraştığı yapılardan bazıları Uzan'lara aitti ve Star tv.de 
her 5 dakikada bir Sözen'in ağırlaştırılmış görüntüsü eşliğinde 'İşin suyunu çıkaranlar' diye videolar yayınlanıyordu. 

O yıl 3 sol partinin katıldığı İstanbul belediye seçimlerini tayyip kılpayı ile kazanmıştı 

%25,19 oyla  İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını görevini SHP'li Nurettin Sözen'den devralan R.Tayyip, Boğaz'da ki kaçak yapıları yıkacak mısınız sorusuna:” Yıkım noktasında yokum, dondurma noktasında varım” demişti. (Detayları arama motorlarından aratarak bulabilirsiniz)



Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bu kadarı Ancak Türkiye'de olur dedirten trajikomik bir yolsuzluk hikayesi. Gericiler, hayal gücünün ve palavraların sınırlarını zorluyor. Adnan Oktar örgütünün finans yapılanması çözüldü Uğur Dündar, O şahsı adeta yerin dibine batırdı.