All News
13 Şubat 2021 ( 935 izlenme )
Reklamlar

Ümit Kocasakal: Neyi yıkıp neyi "yeniden" kuruyorsunuz ki “yeniden kuruluş” oluyor?

Ümit Kocasakal Kişisel sosyal medya hesabından yeni anayasa çalışmaları ve Boğaziçi üniversitesi öğrencilerini tehdit eden sözde dekan hakkında değerlendirmelerde bulundu.

1: Yeni anayasanın ismi “Yeniden kuruluş anayasası” olacakmış. Hayırdır, 1923 Cumhuriyetini bitirip yeni bir devlet mi kuruyorsunuz? Rejimi mi, devletin şekli ve Cumhuriyetin niteliklerini mi değiştiriyorsunuz? Neyi yıkıp neyi "yeniden" kuruyorsunuz ki “yeniden kuruluş” oluyor?

2: “Vesayet” yalan ve yaygaraları altında oluşturulan, denetimsiz gerçek vesayet rejimi daha da mı güçlendirilecek? Bu nedenle “Güçlendirilmiş tek kişilik vesayet rejimi anayasası mı” amaçlanan ? Güçlendirilecek olan milli irade mi, şahsi irade mi?


3: Unvanı “profesör!, üstelik ilahiyat fakültesi dekanı. Demiş ki, “Biz abdest alır dışarı çıkmayız. Bizim zaten abdestimiz var. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz, bilin istedim”.

4: Takdir Mevla’nın ama sizde bu zihniyet varken zaten abdestiniz de, ibadetiniz de kabul olunmaz. Gece vakti hangi “işi” veya “işleri” bitirdiğiniz ise (suç oluşturmadıkça) özel hayatınız, bizi ilgilendirmez!

5: Asıl soru şu: “Siz” kimsiniz? Hangi tornalarda yontuldunuz? Hangi bağın ürünüsünüz? Türk milletinin hangi değerini temsil ediyorsunuz? Bu cesareti nereden alıyorsunuz?

6: Bilim adamı olmak, önce “adam” olmaktır. Bilin istedim…

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cahit Berkay’dan sert tepki: Verdiğim oyu haram ettirme AYKUT ERDOĞDU TEPKİLERDEN SONRA CHP'DEN İSTİFA ETTİ! Yandaş ilahiyatçı: Zarûret halinde halkın malını gasp etmek caizdir Seçim masraflarını da halka ödetmiş.