Volkan Konak'ın sözleri diyanetin zoruna gitmiş.

2892 izlenme 08 Ocak 2024
Reklamlar
Volkan Konak'ın sözleri diyanetin zoruna gitmiş.

 Volkan Konak, yılbaşı gecesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Atatürk'ün kurduğu diyanetin koltuğunu işgal eden zat, insanlığın hizmetine ücretsiz sunulan dini, maaşla icra etmek, eğlence ve de turizm alanında çalışan ve bu sektörlerin vergisinden maaş almayı içine sindirmek ancak sizin gibi bezirgan saltanatı süren kişilere yakışır. Bu akşam maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadehte sizler için içiyorum. Lütfen kabul buyurunuz…" ifadelerini kullanmıştı.  

Halkın sanatçısı Volkan Konak'ın bu paylaşımı sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Ali Erbaş ve kuruma yönelik açıklaması nedeniyle şarkıcı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.  Diyanet'ten yapılan açıklamada Konak'ın, "İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek" görevinin kanunla kendisine tevdi edilen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanlığın en üst temsilcisi Ali Erbaş'ı rencide ederek kişilik haklarını ihlal ettiğini ileri sürdüler.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tayyip Erdoğan denince aklınıza ne geliyor sorusuna verilen unutulmaz cevaplar. Fenerbahçe'nin Türkiye'ye giriş yaptığı dakikalar ve bir gazetecinin çok ilginç yorumları Özgür Özel, 'Beni hapishanede ziyaret etmediler' diyen şahsı tarih vererek yalanladı ve 'Bazı şeyleri utanırsın diye söylemiyorum' dedi Bergüzar Korel'in isyanı, 'lütfen çocuklarınıza bunları öğretin'