All News
19 Ocak 2024 ( 1612 izlenme )
Reklamlar

Yeni asgari ücreti bilen yandaş şimdi de emekli maaşlarına gelecek zammı yazdı

Emeklilerin günlerdir merakla beklediği haberi canlı yayında açıkladı. yandaş, canlı yayında açıkladığı rakamı sosyal medya platformunda paylaşarak dikkatleri üzerine çekti.

Cem Küçük, emekli aylıklarına gelecek zam oranıyla alakalı merak edilen soruları yanıtlayarak net rakamı verdi.

NET RAKAM VERDİ

Gazeteci Cem Küçük, açıklamasında emekliye verilecek zam oranı paylaştı,

Emeklilerin heyecanla beklediği zam haberleri gündemde. Yeni en düşük emekli maaşının 11.500 TL ile 12.000 TL arasında olabileceği konuşuluyor. İki önemli noktaya dikkat çekelim. İlk olarak, son altı aylık enflasyon yüzde 40 olarak açıklandı. İkinci olarak, emeklilere genel olarak yüzde 50 zam yapılacak. Beklentilere göre 12.000 TL olursa ek bir refah payı söz konusu olmayacak gibi görünüyor.

PRİM GÜNLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Emeklilik prim günleri konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Küçük, prim günlerini fazla ödeyen ve az ödeyen kişilere yönelik bir çalışmanın yapıldığını da duyurdu. Küçük, "Daha yüksek prim ödemiş olanların maaşlarına bir miktar ek yapılabilir" diyerek önerilerde bulundu.

SGK EMEKLİLERİNE DAHA ÇOK ZAM YAPILACAK

SGK emeklileri ile BağKur emeklileri arasında zam farkının olacağını ve SGK emeklilerine BağKur emeklilerine göre yüzde 5 daha fazla zam yapılacağını açıkladı. Bu durumun SGK emeklileri için ek bir avantaj sağlayabileceğini vurguladı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türkiye'de ikinci Vaka Tespit Edildi Halk TV kurucusu: Deniz Baykal ve kızı TV'yi usulsüz üstlerine geçirdi, parayı da ceplerine koydu Cumhuriyet tarihiyle alay ederek abdülhamid ile erdoğan arasındaki zamana duraklama devri dedi Akepe'nin Gizli İş Bankası Planı Ortaya Çıktı