Konunun Uzmanı Açıkladı: Yeni Yılda Asgari Ücret ve Emekli Maaşlarına Ne kadar zam gelmesi bekleniyor?

1184 izlenme 07 Eylül 2022
Reklamlar
Yüksek enflasyon ve Nas süresi bahane edilerek meydana gelen zamlar ile beliren hayat pahalılığı vatandaşın belini büktü. Son aylarda art arda gelen zamlar nedeniyle de vatandaşın alım gücü düştü.

Gelişmeler sonrasında temmuz ayında asgari ücret yüzde 30 zamla 5.500 TL yapıldı.

Enflasyonun artışı sürerken gözler asgariye yapılacak yeni zamma çevrildi.

2023 asgari ücret rakamlarının belirlenmesi için Aralık ayı işaret ediliyor. Yeni ücretin ne olacağı hakkında ise çeşitli tahminler yürütülüyor.



Sosyal Güvenlik Uzmanı,  canlı yayında asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kaya, "Pek çok formül var ama gerçekleşecek olan esas formül aralık ayı enflasyon rakamlarıdır. Dolayısıyla yaklaşık olarak baktığımızda 2022'nin ikinci 6 aylık döneminde enflasyonun hala bir önceki 6 aylık döneme ilişkin farkını koruduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.


Uzman isim "Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada açlık sınırının 6 bin 680 TL civarında olduğu öngörüldü. Yani 7 bin ile 7 bin 500 lira arasında olma ihtimali çok yüksektir. Şu an 5 bin 500 lira olan asgari ücrette yüzde 10-20 seviyelerinde artış meydana geldiğinde 7 bin lira seviyelerine ulaşacak. Enflasyon rakamlarının üzerinde ilave bir artışla açlık sınırının üzerine çıkarılması söz konusu olacak. Yani 7 bin lira ile 7 bin 500 lira arasına oturmuş olacak." İfadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Muharrem İnce'den erdoğan'a reyting cevabı ' Gel benle çık havan olsun ' Sokak Röportajına konuşan vatandaş: "Namaza duruyorum ne okuduğumu bilmiyorum. Borçları düşünmekten. Ama biz bunu oy vererek hak ettik." Ekrem İmamoğlu fırtınası artarak büyüyünce Erdoğan'ın hedefi haline geldi Esenler gibi akepe'nin oy deposu bir yerde Ekrem İmamoğlu izdihamı: ' Adamın kralısın kralı '