All News
15 Aralık 2021 ( 392 izlenme )
Reklamlar

50 İlde Otomobil Stokçularına Operasyon Yapıldı.

İYİ PARTİLİ VEKİL HAFTALAR ÖNCE BU
KONUYU DETAYLI OLARAK ANLATMIŞTI.  ⬆   ⬆   ⬆   ⬆


Araç Fiyatlarına Müdahale! 50 İlde Otomobil Stokçularına Operasyon Düzenlendi


Sıfır ve 2.el araç fiyatları rekor seviyelere ulaşırken bayilerden sıfır araçları toplayarak stok yapan kişilerin piyasada manipülasyon yaptığı belirtiliyordu.
 
Araç fiyatlarında yaşanan yükseliş araba satın almak isteyen kişileri mağdur ederken son dönemde piyasada sıfır araç kalmaması stok iddialarını güçlendirmişti. 

Özellikle de araç fiyatlarını düşürmek için yapılan ÖTV indirimi döneminde pek çok araç bayisinde sıfır araba bulunamaması sonrasında bayilerden sıfır araç alan kişilerin stok yaptıkları haberleri gündeme bomba gibi düşmüş ve tepki çekmişti. 

Bazı büyük sitelerin otoparklarında görüntülenen sıfır araba resimleri sonrasında tartışmalar alevlenirken stokçuluk yapan kişilere göz açtırılmayacağı yönündeki uygulamalar sonrasında İzmir'de bir otomobil bayisinde stokçuluk yaptığı iddiası ile para cezası kesilmişti. Verilen ceza sonrasında gözler araç piyasasına çevrilirken beklenen kapsamlı operasyon haberi bugün geldi. 

ARAÇ STOKÇULARINA 50 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ! 

Araba almak isteyen kişilerin yüksek fiyatlara rağmen piyasada araba bulamaması üzerine düzenlenen operasyonda 50 ilde eş zamanlı gözaltılar yapıldı. Karabük merkezli olarak düzenlenen operasyonda 51 kişi "bayilerdeki araçları toplayarak tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri" gerekçesi ile polis tarafından göz altına alındı. 

Bayilerin bir çoğunda sıfır araç bulmak nerede ise imkansız bir hale gelirken özellikle de ucuz fiyatlı sıfır araçlar da stok sorunu yaşanıyor. Piyasada sıfır araç bulunamayınca hem sıfır araba fiyatları yükseliyor hem de vatandaş talebini 2.el araçlara yönlendirdiği için 2. el araba fiyatları zamlanıyor. 

Bazı otomobil bayileri ile oto galericilerin ortak anlaşma yaparak ucuz fiyatlı araçları topladıkları, bu araçları kendi özel mülklerinde ya da anlaşma imzaladıkları site otoparklarında bekleterek satışa sunmadıkları iddia edilmişti. Piyasada artan talebi karşılayacak arz bulunmadığı yani vatandaş satın alacak araba bulamadığı için satış fiyatlarının arttığı, böylelikle büyük vurgunlar yapıldığı iddiaları üzerine devlet soruşturma başlatılmıştı. 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Seçimi kaybeden akp’li başkan otobüs indirimlerini iptal etti 'Servis doldu' deyip hâkimi otobüse almayınca; polis tarafından durdurulup 1 gün gözaltında kaldı Gökhan’dan iPhone kıranlara çok konuşulacak tepki Çocuk istismarını protesto eden gençler gözaltına alınıp karakola götürüldü