Ekrem İmamoğlu Türkiye belediyeler birliği başkanı oldu

606 izlenme 05 Haziran 2024
Reklamlar
TBB Başkanlığı seçiminde, 31 Mart’ta yüzde 37,7 oy oranıyla birinci parti olan CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aday gösterdi.  

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) yeni başkanı Ekrem İmamoğlu seçildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimde 515 oy alırken rakibi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç 250 oyda kaldı. Birinci başkan vekili ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ise ikinci başkanvekili olma hakkı kazandı.   Yedek katip üyelerin ise Haymana Belediye Başkanı Levent Tunç ve Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün olduğu bildirildi. Encümenlerin isimleri ise şöyle sıralandı:  

Ayşe Ünlüce, Özlem Çerçioğlu, Vahap Seçer, Abdurrahman Tutdere, Filiz Gencan Akın, Bilgihan Erdem, Hasan Akgün, Filiz Ceritoğlu Sengel, Ayşe Serra Bucak, Rasim Arı, Mehmet Kasım Gülpınar, Mesut Özarslan.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Hatay’ın Arsuz ilçesinde halatla yıkılan 11 katlı binanın kağıt gibi yerle bir olduğu anları bir vatandaş telefonuyla çekmiş Yıllar Önce uyarıp bunları söylemiş Akp'den belediye başkan adayı olan şahıs hakkında önemli bilgiler vererek K. Kılıçdaroğlu'na kurduğu kumpası hatırlattı. Uzun Bir Aradan Sonra Mısırda Görüşme