All News
12 Aralık 2022 ( 1535 izlenme )
Reklamlar

Tayyip: ''Bir erkek olarak o saatte kız yurdunu nasıl basarsın? Nimet Hanımla niye uğraşıyorsun?''

Akp'li eski vekil Turhan Çömez katıldığı bir tv programında vekil olduğu dönemde Bahçelievler'de bir çocuk yurdunda yaşananları anlatmıştı.
Anlattığı olay 2007 yılındaki sabah gazetesinde de yer almış.
Alttaki yazı o dönemki sabah gazetesinden aynen alınmıştır.


BELGELEMEK İÇİN GİTTİM

ERDOĞAN: Bir erkek olarak o saatte kız yurdunu nasıl basarsın?
ÇÖMEZ: Fuhuş çeteleri kızları o saatte alıyordu. Bu iddiayı belgelemek için oradaydım. Ben sorumlu davrandım.
ERDOĞAN: Peki bunları daha sonra konuşalım.


AKP Balıkesir Milletvekili Çömez dün katıldığı bir radyo programında yeni iddiaları sıraladı: "Devletin koruması altında olması gereken 1400 çocuk kayıp. Ankara'daki Seyran Yurdu niye kapatıldı?"


Erdoğan'dan Çömez'e: Kız yurdunda işin ne?

Erdoğan, Bahçelievler Atatürk Kız Yurdu'nda kalan bazı kız öğrencilerin fuhuşa sürüklendiği iddiasını gündeme getirdiği için Çubukçu ile polemiğe giren AKP'li Çömez'i telefonla arayıp sert şekilde uyardı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Bahçelievler Atatürk Kız Yurdu'nda kalan bazı kız öğrencilerin fuhuşa sürüklendiği iddiasını gündeme getiren ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile karşı karşıya gelen AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'i telefonla arayıp sert çıktı: "Bir erkek olarak o saatte kız yurdunu nasıl basarsın?" 

Çömez, dün TRT Ankara Radyosu'nda katıldığı Analiz Programı'nda, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Çubukçu ile polemiğe girmesine yol açan iddialara açıklık getirdi. 

Devlet korunmasındaki öğrencilerin ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun yıpranmaması için, "Fuhuşa sürüklenen kızlar" konusunu kamuoyu ile paylaşmadan önce bir rapor halinde ilgili bakan Çubukçu'ya ilettiğini söyleyen Çömez, aynı zamanda bakanla iki saat baş başa görüşme yaptığını anlattı. 

Çömez, görüşme sonunda Çubukçu'nun kendisine hak verdiğini savundu. 

Çömez, çarpıcı yeni iddialar da ortaya attı ve şöyle devam etti: "Şu anda devlet korumasında olması gereken bin 400 çocuk kayıp. Örneğin Ankara'da 80'i kız olmak üzere 206 çocuk bulunamıyor. 
Bu bilgiler Emniyet'te var. Bana, 'Kız çocuklarının yerini bilmiyoruz, erkek çocukları ise suç şebekelerinin elinde olabilir' dediler. 
Ankara'daki Seyran Yurdu niye kapatıldı? Bir bakılsın. Bu yurtta kalan çocukların da fuhuşa itildiği öne sürülüyor. 
Benim, Sayın Çubukçu ile kişisel bir sorunum yok, olamaz da, bu tablo karşısında sayın bakanın oturup tekrar tekrar düşünmesi gerekiyor."

ERDOĞAN'LA DİYALOG

Çömez'in çıkışlarına tepki gösteren Başbakan Erdoğan ise kendisini telefonla aradı ve "Nimet Hanım'la niye uğraşıyorsun?" diye sordu. 
Çömez, "Kendisi ile bir sorunum yok" deyince Erdoğan, Çubukçu ile görüşmesini istedi. "Nimet Hanım'la görüşün" direktifi üzerine Çömez, "Kendisine bir rapor sundum" açıklamasını yaptı. Erdoğan, böyle bir raporun olduğu bilgisine sahip olmadığını belirtince Çömez, "Sanırım size eksik bilgi verilmiş" dedi. 
Başbakan daha sonra Çömez'e, "Bir erkek olarak o saatte kız yurdunu nasıl basarsın?" diye sert bir şekilde sordu. Çömez ise Başbakan'ın keskin üslubu karşısında, "O saatte kızlar fuhuş çeteleri tarafından alınıyordu. Bu iddiayı araştırmak ve belgelemek için oradaydım. Ben sorumlu davrandım. Asıl o saatte olanların, sorunların sorgulanması gerekir" yanıtını verdi. 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan'ın her fırsatta söylediği ''Bedava sağlık'' palavrası çöktü : 14 noktada para ödüyoruz .. Cinayetin tüm sırları ortaya çıkmaya başladı Paylaşımlarını 100'e Tamamladı. Sedat Peker'den art arda paylaşımlar. Tayyip ayrıntısı dikkat çekti. Baklavacı magandalar hakkında karar verildi