Atatürk havalimanına kapatma garantisi vermişler: 'Kira sürecimizin başlaması için başka havalimanının faaliyette olmaması gerekir'

350 izlenme 21 Mayıs 2022
Reklamlar
İGA eski yöneticisi Hüseyin Keskin, Atatürk Havalimanı’na kapatma garantisi verildiğini itiraf etti. Keskin, “İhale şartnamesine göre, bizim kira sürecimizin başlaması için, İstanbul’da Avrupa yakasında başka bir havalimanının faaliyette olmaması gerekir.” dedi. İstanbul Havalimanı’nı yapıp işleten İGA şirketinin eski üst düzey yöneticisi olan ve şu anda da Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Hüseyin Keskin’in 31 Mart 2017’de yaptığı açıklama yeniden gündeme geldi. 

 ‘Atatürk Havalimanı neden kapatılıyor’ sorusuna yanıt veren şahıs, şu ifadeleri kullanmıştı: “İhale şartnamesine göre, bizim kira sürecimizin başlaması için, İstanbul’da Avrupa yakasında başka bir havalimanının faaliyette olmaması gerekir. Belki belirli zorunluluklar dahilinde, mesela genel havacılık, özel jetlerle yapılacak uçuşlar bir müddet devam edebilir. Ama havacılık olmayacak.”


İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nın yolcu trafiğine kapatılması ve iki pistinin kırılarak millet bahçesine dönüştürülmesine yönelik proje tartışılmaya devam ediyor. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz pazartesi günü “Yeni havalimanını hızlıca satabilmek için, Atatürk Havalimanı'nın varlığı olası yatırımcıya risk teşkil edeceğinden, bu milli servet hızlıca yok edilmeye mi girişildi?” diye sormuştu.   


Bunlar da İlginizi Çekebilir

İstanbul'a ne kadar yağmur yağacak? İmamoğlu hafta sonu için bambaşka bir tabloya işaret etti. Şimdiye kadar duyduğunuz bütün gurbetçi palavralarını unutun. Bu birinciliğe oynar Yine Acı Haber. Bir Aile Daha Kendini Yok Etti Tayyip'e sordu: Senin kaderin zengin olmak da, madencinin kaderi ölmek mi?