Kasırga beklenenden çok daha büyük alanı etkileyecek

4693 izlenme 29 Eylül 2018
Reklamlar
UZMANLARDAN UYARI VAR

Saatte 200 kilometrenin üzerine çıkan ve düz esen rüzgarlar kasırga olarak nitelendiriliyor. Bu rüzgarlar dairesel bir yapı halini aldığında ise tropikal fırtına olarak adlandırılıyor. 

Ülkemizde son 30 senelik veriler göz önüne alındığında, Akdeniz’in ve Karadeniz’in suyunun normal şartların 2,5 derece üzerinde olduğu görülüyor. Türkiye’de ilk defa karşılaşılacak olan kasırganın, ülkemizi vurmama ihtimali olsa dahi ağırlıklı olarak beklentiler bu durumun tersinin olacağını gözler önüne seriyor. 

Yetkililer Kırbaç Kasırgası sebebiyle dikkatli olunması gerektiğini ifade ederken, en kötü senaryoya hazırlanılması gerekiyor. Kırbaç Kasırgası esnasına metrekareye 100 kilogram yağmur düşeceğine yönelik öngörüler bulunurken, sel riskinin en fazla olduğu alanların İzmir, Aydın, kısmen Denizli ve Muğla’nın kıyıya yakın olan bölgeleri olduğu belirtiliyor.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Orijinal tayyip / Junior tayyip G. Tekin isimli şahsın ekibinden olan bir kişi, CHP il binasının olduğu alana girerken vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Turistler 5 dondurma için 1500 liraya itiraz edince esnaf tehdit ve küfür yağdırdı. Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbullulara Çağrı: Gelin Beraber Yönetelim