Kasırga beklenenden çok daha büyük alanı etkileyecek

4687 izlenme 29 Eylül 2018
Reklamlar
UZMANLARDAN UYARI VAR

Saatte 200 kilometrenin üzerine çıkan ve düz esen rüzgarlar kasırga olarak nitelendiriliyor. Bu rüzgarlar dairesel bir yapı halini aldığında ise tropikal fırtına olarak adlandırılıyor. 

Ülkemizde son 30 senelik veriler göz önüne alındığında, Akdeniz’in ve Karadeniz’in suyunun normal şartların 2,5 derece üzerinde olduğu görülüyor. Türkiye’de ilk defa karşılaşılacak olan kasırganın, ülkemizi vurmama ihtimali olsa dahi ağırlıklı olarak beklentiler bu durumun tersinin olacağını gözler önüne seriyor. 

Yetkililer Kırbaç Kasırgası sebebiyle dikkatli olunması gerektiğini ifade ederken, en kötü senaryoya hazırlanılması gerekiyor. Kırbaç Kasırgası esnasına metrekareye 100 kilogram yağmur düşeceğine yönelik öngörüler bulunurken, sel riskinin en fazla olduğu alanların İzmir, Aydın, kısmen Denizli ve Muğla’nın kıyıya yakın olan bölgeleri olduğu belirtiliyor.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan, Muharrem İnce’nin televizyon davetine cevap verdi 15. videosu Şok Bilgilerle dolu, kendisine kumpas kurduğunu söylediği bir siyasiyle yapılan telefon konuşmasını da yayınladı 27 Yaşında Hayatını Kaybetti - Ailesi Paylaştığı Son Mektubu 24 Saat Sonra gördü Binali Yıldırım'ın canlı yayındaki sözlerini yalanlayan konuşması