All News
02 Şubat 2024 ( 674 izlenme )
Reklamlar

CHP il ve ilçelerde 126 başkan adayının daha İsimlerini açıkladı

Son dakika haberi... Yerel seçimlerde aday adaylığı için CHP'de 15 binden fazla başvuru yapıldı, 125 seçim bölgesindeki belediye başkan adayları açıklandı. Buna göre Çanakkale'de Muharrem Erkek, Konya'da İsmail Sonkaya, Manisa'da Ferdi Zeyrek; Yenimahalle'de Fethi Yaşar ve Fatih'te Mahir Polat'ın adaylıkları da ilan edildi. CHP, merak edilen İzmir ve Adana'da ise henüz aday belirlemedi.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binin üzerinde başvuru alan Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP),  126 belediye başkan adayı daha belli oldu .

CHP MYK'sinin aldığı kararın Başbakan'da oylanmasının ardından bazı seçimlerin saklandığı adaylar açıklandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlık ettiği Parti Meclisi Toplantısı'nın ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel , Parti Meclislerinde bazı belediye başkanlarının adaylarının belirlendiğini belirterek, "MYK toplantımızı gerçekleştirdikten sonra PM'de 160 seçimle görüşüldü. Bu 160 seçimle görüşüldü. Seçimin 35'inde ön seçim yapıldı, 125 seçimin ise adaylar olduğu belirlendi " dedi.  

Üç büyükşehirde Konya adayı İsmail Sonkaya, Manisa adayı Ferdi Zeyrek, Samsun adayı Cevat Öncü oldu. Çanakkale adayı Muharrem Erkek, Kırşehir adayı Selahattin Ekicioğlu, Bartın adayı M. Rıza Yalçınkaya, Amasya adayı Turgay Sevindi, Ardahan adayı Faruk Demir, Kütahya adayı Eyüp Kahveci oldu.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin 9 ilde kesinleşen adayları şu şekilde; 

  • Konya : İsmail Sonkaya
  • Manisa : Ferdi Zeyrek
  • Samsun : Cevat Öncü
  • Çanakkale : Muharrem Erkek
  • Kırşehir : Selahattin Ekicioğlu
  • Bartın : M. Rıza Yalçınkaya
  • Amasya : Turgay Sevindi
  • Ardahan : Faruk Demir
  • Kütahya : Eyüp Kahveci

İŞTE İSİM İSİM LİSTESİ...

Toplantıdan sonra kayıt seçim takvimine ilişkin yayımlanan listede Isparta, Bartın, Çanakkale, Ardahan, Manisa, Yenimahalle, Fatih il ve ilçelerinin adaylarının da belirlendiği görüldü.

İşte seçim bölgesindeki adayların tam listesi şu şekilde:




DAHA ÖNCE 226 SEÇİM BÖLGESİNDE BELİRLENMİŞTİ

CHP, 14 Aralık'ta 4'ü büyükşehir olmak üzere, 226 seçim çevresinde parti meclisinde alınan kararla belediye başkan adayları belirlendi. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da ise Mansur Yavaş'ın yeniden aday gösterilmesi önerilmişti.

Balıkesir adayı Ahmet Akın, Bursa adayı Mustafa Bozbey, Bolu adayı Tanju Özcan'ın da 226 seçim bölgesi il ve ilçe belediye başkan adayları daha önce açıklanmıştı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İçinde nerede yandığım o kadın gibi sözleri olan şarkıyı Kabe'ye yazdığını iddia etti Saadet Partisi iktidara imam hatip eleştirisi yaparak Cumhuriyete sahip çıktı Türk Lirası erirken; Euro ve dolar rekor üstüne rekor kırıyor Sarayın işine yetişmeye çalışan yandaş, topuğunu çatlattı