All News
21 Temmuz 2022 ( 20 izlenme )
Reklamlar

Davutoğlu: Bu kıştan özellikle endişeliyim, ekonomik koşullar bağlamında bazı olaylar olabilir

Davutoğlu: Bu kıştan özellikle endişeliyim, ekonomik koşullar bağlamında bazı olaylar olabilir

Gelecek partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul'daki merkezinde gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de iç karışıklık çıkabileceği yönündeki suçlamaların sorulması üzerine Davutoğlu, "Bu kış için gerçekten çok endişeliyim. Özellikle ekonomik koşullarla ilgili bazı olayların bu kış yaşanabileceğinden endişeliyim."

Gelecek partisi lideri Davutoğlu, HDP ile olan ilişkileri ve Türkiye'nin karşı karşıya olduğu risklere kadar çok çeşitli konularda soruları yanıtladı.

"LİDERLER ARASINDA İNSANİ HUKUK ÇOK GELİŞMİŞTİR"
"Liderler anlaşıyor mu?" Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'na sorulduğunda, “Beni mutlu eden, liderler arasındaki insancıl hukukun çok gelişmesidir. Herkes birbirinin hassas ve önemli noktalarını biliyor, insan ilişkileri ve sosyal ilişkiler gelişti.” İlerledikçe orada rekabet olmayacak. Parlamenter sisteme geçişten sonra bu altı parti birbiriyle rekabet etse bile bu bir nezaket olur. Birbirimizi tanıyoruz, ortak bir Türkiye idealinden bahsediyorduk. Bunun çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum" dedi.

"SÜRECİN ZORLUKLARININ FARKINDAYIZ"
Altı devlet ve hükümet başkanının bir araya gelmesiyle yaşanan sorunların birden bire ortadan kalkmayacağını vurgulayan Davutoğlu, "Türkiye için önümüzdeki 10 yılda en büyük tehlike başkanlık sistemi yapısının devam etmesidir. En büyük fırsat muhalefetteki bu insani imajdır. birbirlerine saygı ve nezaket. Bu, dönemin siyasetini yumuşatacaktır. Bu anlamda süreçten memnunum. Ama altı liderin bir araya gelip Türkiye'nin sorunlarını çözmesi beklenmemeli, sorunlar birdenbire ortaya çıkmaz, tek hamlede çözülemez. Önümüzdeki sürecin zorluklarının farkındayız. Ancak altı ayda önemli mesafeler kat edildi. Bunu anladık" dedi.

"Bu kış için endişeleniyorum"
Türkiye'deki son iç karışıklık iddiaları sorulduğunda Davutoğlu, "Özellikle bu kış için gerçekten çok endişeliyim. Özellikle ekonomik koşullar bağlamında bu kış bazı olayların ortaya çıkabileceğinden endişeliyim.” dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Şok İddialar: Harekete Geçildiğini İfade ederek 'Geliyor Gelmekte Olan' dedi Muharrem İnce CHP Genel Başkanlığına aday oluyor SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA MARKET, BAKKAL, MANAV VE KASAPLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ Ekrem İmamoğlu'nun Kazanma İhtimaline Karşı yapılan plan