All News
18 Kasım 2023 ( 300 izlenme )
Reklamlar

Kemal Kılıçdaroğlu ''O tweet çok gücüme gitti''

İkinci tura katılmama yönünde karar aldığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, kararından vazgeçme nedeni hakkında konuştu: 

“İki şey üst üste geldi: O tweet ve bir de ‘Ben hakkımı helal etmem’ diyen muhtar.”


Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni genel başkanın seçildiği CHP 38. Kurultayı’nda yaşananlara ilişkin ilk kez konuştu. 


Adaylıktan çekilmeme nedenini açıklayan Kılıçdaroğlu, “depremzede muhtar ağlayarak ‘Adaylıktan çekilirsen ben de, çocuklarım da hakkımızı helal etmiyoruz’ dedi. Öyle deyince de tabi akan sular duruyor yani” dedi. 

Kurultay sürecinde kendisini üzen olaylar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, “Çalışmasını, geniş kitlelere ulaşmasını, CHP’yi büyütmesini isterim” ifadelerini kullandı.

‘TWEET ÇOK AĞIRIMA GİTTİ’

Kurultayın ikinci turunda @ekrem edit hesabından, son dakika bilgisi olarak “Ekrem İmamoğlu’nun önerisiyle Kemal Kılıçdaroğlu seçim yarışından çekiliyor” diye tweet atıldı. Kılıçdaroğlu sözkonusu twetten rahatsız olduğunu aktardı. Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, seçimin ikinci turuna katılmayıp, genel başkan adayı Özgür Özel’in kurultay salonunda elini havaya kaldırmasıyla ilgili, şunları söyledi:

“Evet, ikinci tura katılmama yönünde bir kararım oldu. Divan Başkanı olan Ekrem İmamoğlu ile bu konuyu bir odada görüştük. ‘Özgür Beyi de çağırsın, ben elini de kaldırayım’ dedim. Fakat daha genel kurul salonuna gitmeden ekremedit diye bir twitter hesabı var galiba. O hesapta farklı bir dille sanki bunu bir talimatla yapıyormuşum gibi tweet atıldı. Bu tweet hesabının Ekrem Beye yakın olduğu söylendi.

Bu tweet çok ağırıma gitti. Yani kardeşim ben daha geliyorum konuşacağım, ağızımızdan çıkan şey anında sosyal medyada ve sanki bunu bir talimatla yerine getiriyormuşum gibi bir söylem. Bu beni çok rahatsız etti. Sonra gittim oraya tabi bunu diğer arkadaşlarda okumuşlar. Orada ‘Gitmeyin, adaylıktan vazgeçmeyin’ diye bağıranlar oldu.

‘‘ADAYLIKTAN ÇEKİLİRSEN BEN DE, ÇOCUKLARIM DA HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ’ DEDİ’

Onların hepsi çok önemli değil de önemli olan orada bir depremzede muhtar ağlayarak ‘Adaylıktan çekilirsen ben de, çocuklarım da hakkımızı helal etmiyoruz’ dedi. Öyle deyince de tabi akan sular duruyor yani. Bir insanın hakkını helal etmemesi gibi bir tabloyla karşılaşmak istemem. O kişinin sonra muhtar olduğunu öğrendim. O muhtarın isteği üzerine böyle bir gelişme oldu. İki şey üst üste geldi: O tweet ve bir de ‘Ben hakkımı helal etmem’ diyen muhtar.”

‘DEVİRTESLİM YAPACAĞIZ’

“Sonuçta demokratik bir süreç içerisinde seçim gerçekleşti. Hepimizin saygıyla karşılaması lazım” diyen Kılıçdaroğlu’nu bu süreçte üzen önemli olaylar da olduğunu, onlara girmek istemediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, “Özgür Özel’in durumuna bağlı olarak bu akşamüzeri devirteslim yapacağız. Hayırlı olsun” dedi.

‘PARTİMİZİN İKTİDAR OLMASI İÇİN HERKES ÇABA HARCIYOR BENDE HARCAYACAĞIM’

Yeni Genel Başkan Özgür Özel’e bir önerisinin olup olmadığını sorulan Kılıçdaroğlu, şunları belirtti:

“Ben, öneri yapacak pozisyonda değilim. Çalışmasını, geniş kitlelere ulaşmasını, CHP’yi büyütmesini isterim. Ben, partimizin bir üyesi, eski genel başkanıyım. Elbette partimizin iktidar olması için herkes çaba harcıyor bende harcayacağım.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bahçeli’nin "Erdoğan'ı destekleriz" açıklamasının ardından MHP'li Kaya: Cinayeti kör bir kayıkçı gördü CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanından ortak açıklama: ''Yaşanan bütün sıkıntılara, zorluklara ve engellemelere rağmen'' CHP il ve ilçelerde 126 başkan adayının daha İsimlerini açıkladı Togo Kuleleri için yıkım kararı