All News
16 Aralık 2022 ( 514 izlenme )
Reklamlar

Ekrem İmamoğlu'na verilen haksız cezanın benzeri tayyip'e verilmişti diyorlar peki gerçek ne?

Normal(!) konuşmalarından biri ⬆

Son günlerin en çok konuşulan konusu Ekrem İmamoğlu'na verdirttikleri ceza.

İstedikleri cezayı vermediği için hakimini değiştirip ceza verdirttikleri davanın ardından bazı siyasiler bunun haksızlık olduğunda birleşip daha öncede tayyip'e verilen ceza konusunda haksızlık yapıldığını iddia etti.

Peki gerçek öyle mi? 

Bunlar iktidara gelmeden önce hukuk sistemine siyaset karışamıyordu bağımsız HSYK (Hakimler savcılar yüksek kurulu) vardı. Onun yapısını değiştirip HSK yaptılar ve başkanlığını da adalet bakanlığına verdiler. Yani şu an Bekir Bozdağ adlı akp'li bu kurumun başında.

Ayrıca özellikle 15 Temmuz'dan sonra boşalan hakim ve savcı kadrolarına akp ilçe başkanları gibi binlerce atama yaptıkları herkesçe bilinen bir şey.

 Sadece Ekrem İmamoğlu davasının hakimini değiştirmediler ki, istedikleri kararı vermeyen veya vermeyecek olan herkesi değiştirip sürüyorlar bunun bir iki değil yüzlerce örneği var.

Bunlardan önce adalet adamına göre değil kanuna göre hareket ediyordu,  tutuklanan bakanlar, milletvekilleri vardı mesela bir örnek vermek gerekirse Süleyman Demirel'in yeğeni tutukluydu.

Şu anda O kadar yolsuzluk haberi çıkan akp'liler var, onlar hakkında bırak tutuklamayı en ufak bir soruşturma var mı? yok.
Hatta geçen haftalarda akp'li Erzurum vekili olan bir kadın var, ayyuka çıkan yolsuzluklarına karşı gidip dilekçe vermek istediler, bırak dava açmayı soruşturma yapmayı, dilekçeyi almadılar.
Ayrıca istedikleri yargı kararını uygulayıp istemediklerini uygulamıyorlar.
Mesela yağma edilen bir yer için 40 yılda bir mahkemeler durdurma kararı veriyor ama uygulanmıyor.

Şimdi gelelim tayyip konusuna. Ne diyorlar? bir şiir okudu diye ceza verdiler vs. kendimden örnek vereyim mesela miting yapıyorum diyelim, elime aldım bir roman kitabı, atıyorum romanda yazılı tehdit hakaret olan 2 satır var ve mitingde onu birilerini ima ederek onlara karşı okudum, hakkımda dava açılırsa roman okudum diyerek sıyırabilir miyim? tabi ki hayır.

Onun okuduğu şiirde ne diyordu? “Minareler süngü, kubbeler miğfer, Camiler kışlamız müminler asker'' O dönemde lideri olan Erbakan'ın da 'Bu rejim kanlı mı değişecek, kansız mı değişecek?’ gibi sözleri vardı.
Yargılama sonunda Bağımsız hakimlerin çok yerinde karar verdikleri gerekçelerinden bile belli "halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" . .
Şimdi 20 yıllık iktidarını gözünüzün önüne getirip düşünün neredeyse her konuşmasında halkı birbirine karşı kamplaştırıcı ifadeler kullanıp hakaretler yağdırmıyor mu? yani bu bile o kararı alan hakimlerin ne kadar haklı olduğunu göstermeye yetmiyor mu?

Ekrem İmamoğlu kendisine hakaret eden akp'liye sözünü iade etmiştir, diğeri ise bir mitingde şiir okuyorum diyerek meydan okumuştur.
Dolasıyla bağımsız hakimlerin tayyip'e verdiği ceza %100 doğrudur, Ekrem İmamoğlu'na yandaş hakim atayarak verdirttikleri ceza ise %100 yanlıştır.

2002 seçimlerinin ardından siyasi yasaklı olan tayyip'in yasağını verdiği destekle Deniz Baykal kaldırtmış ardından Siirt seçimleri iptal edilerek oradan vekil seçilen Jet Fadıl'ın vekilliği düşürülüp tekrarlanan seçimde tayyip seçilmiştir, o günden bu yana da jet fadıl'ın adeta dokunulmazlığı vardır halkı dolandırır dolandırır ama elini kolunu sallayarak dolaşmaya devam eder.


Yazı: Selçuk Çobanoğlu

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türkiye'nin kredi almasını kısıtlayan tasarı ABD Senatosundan geçti İstanbul, Ankara ve İzmir için yapılan son anket Kadıköy'de genç kıza yumruk atan saldırgan tutuklandı SON DAKİKA! CUMHURBAŞKANI ADAYLARI AÇIKLANDI