All News
02 Şubat 2024 ( 726 izlenme )
Reklamlar

Emeklilere zam farkları hesaba yatıyor! Tarih verildi, işte detaylar.


Emekli maaş farkı ödeme günleriyle ilgili dikkat çeken açıklama geldi. SSK ve BağKur emeklisine ilave yüzde 5 zam yapılacağı söylenmiş ve emeklinin zam oranı yüzde 37,57'den yüzde 42,6'ya yükselmişti. Daha sonrasına ise yine Erdoğan'ın verdiği talimat üzerine, bir zam daha yapılarak memur emeklileri ile SSK ve BağKur emeklilerine aynı oranda yüzde 49,25 olacak şekilde zam uygulandı. Bu doğrultuda ise emeklilerin gözü maaş farklarının ödeneceği o tarihe çevrildi.

Ocak ayının gelmesiyle birlikte yeni dönem maaş zamları belli oldu. SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 37.57 oranında bir zam farkını hak etmişlerdi. Bu önce yüzde 42.6 seviyesine yükseltildi daha sonrasında ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın kamuoyuna duyurmasıyla yüzde 49.25’e tamamlandı.

Milliyet'in haberine göre; Böylece memur ve memur emeklileri ile SSK ve Bağkur emeklilerinin yeni dönem zam oranları eşitlenmiş oldu. Düzenleme ise Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Erdoğan’ın onayı ile birlikte Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra emeklilere zam farkı ödemeleri yapılacak.

ZAM FARKI HESAPLARA NE ZAMAN GEÇECEK?

Peki zam farkları emeklilerin hesaplarına ne zaman geçecek? Konuyla ilgili merak edilenleri Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz ile Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram açıkladı.

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde: “Özellikle çalışma hayatını ilgilendiren önemli maddelerin de bulunduğu ilgili yasa Meclis sürecinden geçmiş bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanı’nın imzası sonrası Resmi Gazete’de yayımlanacaktır ve şubat ayının ilk haftasında ödeneceğini tahmin etmekteyim. Sayın Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’ın da bu yönde beyanatları mevcuttur.”

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram’ın açıklamaları şu şekilde: “SSK ve Bağkur emeklilerinin ek zamları Meclis’te yasalaştı. Bugün itibarıyla hesaplara yatacaktır.

Emekliler ocak ayında maaş zam farklarını alamadılar. Şubat ayında ise hem yüzde 49.25’lik zammı alacaklar hem de alamadıkları yüzde 11.68’lik zam farkını alacaklar. Ek ödemeler şubat ayı itibarıyla yapılacaktır. İlave ödemeler maaş dönemi beklenmeksizin yatırılır.

EK ZAM ALSA DAHİ KÖK MAAŞI 10 BİN TL’NİN ALTINDA KALANLARIN DURUMU NE OLACAK?

Zamlı kök maaşları 10 bin TL’nin altında kalanların maaşları 10 bin TL’ye tamamlandı. Kök maaş ile en düşük emekli maaşına bir düzenleme yapılması gerekiyor. Kök maaşlar en düşük emekli maaşına eşitlenmelidir.

Yaklaşık 5 milyon emeklinin en düşük emekli aylığı aldığı SGK kaynakları ile doğrulanıyor. Bu düzenleme birçok vatandaşı etkileyecektir. Ben daha sonrasında dezenflasyonist sürece girileceği için en düşük emekli maaşının kök maaşa eşitlenmesini bekliyorum.

EMEKLİLİKTE İKİ ÖNEMLİ DÜZENLEME GELİYOR

Ev hanımlarının şu anda primleri en düşük 6 bin 400 TL, en yüksek ise 48 bin TL civarında. Bu yasalaşırsa devletimiz 3’te 1’ini karşılayacak. Burada ev hanımlarının daha az prim ödeyerek emekli olabilmesinin önü açılacak.

Esnafa erken emekliliğin de bu sene içerisinde halledileceğini düşünüyorum. Esnafın 9 bin gün ile emekli olması söz konusu. Bunun kademeli bir şekilde 7 bin 200 güne düşürülmesini bekliyoruz.

Ev hanımlarına prim desteği yakın zamanda yürürlüğe girecektir. Bağkur’luların prim gün sürelerinin 7 bin 200’e düşmesinin de bu sene içerisinde yapılmasını bekliyorum.”

EMEKLİYE EK ZAM MECLİS'TEN GEÇTİ!

Emekliye refah payı ve 10 bin TL en düşük emekli maaşı düzenlemeleri Plan ve Bütçe Komisyonu'nun geçti ve torba yasa eklendi. Daha sonra Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaştı. Emekliye ek zam için son bir aşama kaldı. Düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANMASI BEKLENİYOR!

Emekliye üçüncü zamma ilişkin yasal düzenleme, Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Yüzde 49,25 zam oranı hesaplandığında ise maaş zamları şu şekilde oluştu:

7 bin 750 TL emekli maaşı alan bir kişi yüzde 49,25 artışla birlikte 11 bin 641 TL alacak.

10 bin TL emekli maaşı alan bir kişi yüzde 49,25 artışla birlikte 15 bin 522 TL alacak.

12 bin 500 TL emekli maaşı olan bir kişinin yeni maaşı 19 bin 402 TL olacak.

15 bin TL emekli aylığı alan bir kişinin maaşı 23 bin 283 TL seviyesine çıkacak.

20 bin TL emekli maaşı alan bir emeklinin maaşı yeni zam oranıyla birlikte 31 bin 44 TL olacak.

EK ZAMSIZ EMEKLİ MAAŞI ÖDEMELERİ TAMAMLANDI!

SGK maaş ödeme takvimi normal seyrinde ilerledi. Refah payı hariç zamlı emekli maaşları, 17 Ocak28 Ocak tarihlerinde hesaplara yatırıldı. SSK emeklileri maaşlarını 1725 Ocak, BağKur emeklileri ise 2528 Ocak tarihleri arasında maaşlarını aldı. Ek zam ise fark olarak yatacak. İşte, tahsis numarasında göre ödeme takvimi:

4A SSK EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılıyor.

4B BAĞKUR EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde,

Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.

EK ZAMLI MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, SSK ve BağKur emeklilerine yapılacak ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde hesaplara yatırılacağını açıkladı. Emekliye ek zamma ilişkin yasal düzenlemeyi Erdoğan'ın imzalamasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak ve bu hafta itibariyle emeklilerin ek ödemeleri hesaba geçecek.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekrem İmamoğlu’nun ekmeğe zam yapmaması fırıncıları rahatsız etti Bahçeli: Patlıcan yemeyince ölmezsiniz Bu kadarını Düşman Bile Yapmaz! İstanbul Belediyesinin Yurt Dışından Bulduğu Kredileri de engelliyorlar İBB'nin ücretsiz Anne Kartına Sayıştay Engeli