Emeklilikte yaşa takılanlar için yasa çıkarılırsa kimler faydalanacak ?

1304 izlenme 02 Ekim 2018
Reklamlar
Emeklilikte yaşa takılanların sorunları yandaş bir kanalda tartışıldı.

Emeklilikte yaşa takılan SSK'lıların 4447 sayılı kanun öncesi hakları verilirse 3 seçenekle emekli olmaları mümkün olabilecek. Buna göre, kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmuş olması ve en az 5000 gün veya, kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmuş olması, 15 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 3600 gün yahut, kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmuş olmakla beraber, kadın ise 20 erkek ise 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 5000 gün, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olması gerekecek.

Emeklilikte yaşa takılan emekli Emekli Sandığı iştirakçilerine 4447 sayılı kanun öncesi hakları verilirse; kadın iştirakçilerden 20, erkek iştirakçilerden 25 fiili hizmet yılını dolduranların istekleri üzerine emekli aylığı bağlanabilir.

Çıraklık ve stajerlik geçen sigortalılık sürelerinde malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi kesilmediğinden emeklilik başlangıcından sayılmıyor. Dolayısıyla EYT yasası çıksa bile 8 Eylül 1999 tarihinden önce sadece çıraklık-staj sigortası bulunanlar bu yasadan faydalanamaz. Faydalanmak için bir gün bile olsa belirtilen tarihten önce uzun vadeli sigorta kollarına tabi primin bulunması gerekmektedir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İran'da bir genç kadın kameranın karşısında dans ettiği için tutuklandı .. Ekrem İmamoğlu'ndan Binali yıldırım'a Başbakan olursun, TBMM başkanı olursun ama Görevliye hakaret eden kadına tepki yağdı Herşeyolog Cübbeli Ahmet'in Son Konusu: Tarkan