Geçen dönem olduğu gibi bu dönemde o partiden seçilenler akp'ye geçmeye devam ediyor.

1982 izlenme 18 Kasım 2023
Reklamlar
İyi partiden seçilen şahıs (ismi nebi hatipoğlu imiş) seçim  öncesi gazetecilerin “İktidar olursa akp’ye geçer misiniz?” sorusuna şu yanıtı veriyor: “Tabi ki geçmem. Bindiğim araçtan inmem, Ne işim var. İki tip siyasetçi var: İş olarak, hizmet olarak yapanlar. ben hizmet olarak yapacağım.” 
Akp'ye geçmeden 13 gün önce 1.035.000.000 (1 milyar 35 Milyon) teşvik almış

Yukarıda adı geçen şahıs, 14 Mayıs'ta İYİ Parti'den Eskişehir Milletvekili seçildi.

 seçim öncesinde bir yerel kanala çıkmış, “İYİ Parti muhalefette kalırsa akp'ye geçer misiniz?” sorusu üzerine şu cevabı vermişti: “Hayır tabii ki geçmem akp'ye, ne işim var. Ben İYİ Parti'deyim, İYİ Parti olarak devam edeceğiz. Ben şahıs olarak bindiğim araçtan inmem.”


2 Kasım'da da İYİ Parti'den istifa etti. Dün törenle akp'ye katıldı. Hatipoğlu'nun büyük ortağı olduğu şirkete Sanayi Bakanlığı'ndan 1.3 milyar liralık teşvik verildiği ortaya çıktı. 

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan kararda, “24 Mart 2023 tarihinde Güneş Enerjisi Camları yatırımımızla ilgili olarak 1 milyar 35 milyon tutarlı Bölgesel teşvik belgesinin alınmasından sonra yüzde 25 oranında daha fazla teşvik içeren Stratejik Teşvik Belgesi başvurusunda bulunulmuştu. 25 Ekim 2023 tarihi itibarıyla yatırımımızın Stratejik Yatırım kapsamında değerlendirilip uygun görüldüğü tarafımıza bildirilmiştir” denildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Amerika'da yaşayan gurbetçinin müthiş ironileri. ''Türkiye'ye gelip yemek yiyebilmek için ağlıyorlar' Bekçi Terörü Bitmek Bilmiyor Türkücü İ. Tatlıses'i yaralayan A. Uçmak, o olay öncesi bunları söylemişti Binali Yıldırım ‘Yedirmeyiz Millet Bundan Sonra da Sahip Çıkacak’