All News
11 Mayıs 2022 ( 402 izlenme )
Reklamlar

Konut Destek Paketi Diye Sundukları Konunun Detayları

Düşük kredi diyerek konut fiyatlarını uçuran tayyip, 

Suriyeliler  için beleş yapacağı evleri böyle açıklamıştı ⬆  ⬆  ⬆


Konut Destek Paketi Diye Sundukları Konunun Detayları

Ev alımına yönelik yapılan yeni düzenleme ile gündemde bu düzenlemenin içeriği merak konusu oldu. 

Tayyip Erdoğan yapılan kabine toplantı sonrasında bazı ayrıntılara yer vermişti. Bunlardan birisi de ev alacak olan vatandaşlar adına yapılan bir yenilik. 

Ev almak isteyen vatandaşlara sözde müjdeyi duyuran Tayyip Erdoğan paket kapsamının detaylarına da değindi. Ev almaya yönelik olan bu destek paketlerine yönelik ayrıntıları  Nebati kendi sosyal medya hesabından duyurdu. 

İlk kez ev alacak olan vatandaşlar için paketin içeriği; yüzde 0,99 faiz uygulanacak, altın ve döviz bozdurarak ev alacak olan vatandaşlara da yüzde 0,89 faiz uygulanıp, 2 milyon lira kadar kredi imkânı sunulacak.  Burada ki amaç bir nevi vatandaşlara altın ve döviz bozdurmaya teşvik edilecekler. Hazine ve Maliye Bakanı 3 paket içerikleri için; 1. Paketin içeriği “ ilk evim finansman paketi “, 2.paketin içeriği “ genişletilmiş konut finansman paketi “, 3. Paketin içeriği “ inşaat sektörüne özel kredi garanti paketi “ olmak üzere vatandaşlar adına çözüm paketleri oluşturulduğunu dile getirdi.

Yüzde 0,99 Faiz ile 120 Aya Kadar Kredi İmkânı

İlk evim finansman paketi kapsamında konuşan Tayyip Erdoğan, bu paket kapsamında ilk kez evini alacak olan vatandaşlar istedikleri kamu bankasına gidip başvurmaları halinde birinci el konut adına uygulanan bu düzenleme ile, yaklaşık 2 milyon değerinde olan ev için yüzde 0,99 faiz oranında 120 aya kadar taksit imkanı ile kredi desteği sağlanacağını belirtti. Bu paket sayesinde ilk kez konut sahibi olacak olan vatandaşlara maliyeti uygun kredi imkanları ile konut alabilme şansı tanınmış olacak.

Döviz ve Altın Boz Düşük Faizli Eve Sahip Ol

Paketlerden ikinci seçenek olan “ genişletilmiş konut finansman paketi” ile altın ve döviz bozdurarak yüzde 0.89 faiz ile 120 ay vadeli kredi imkânı vatandaşlara sunulacak. Böylelikle döviz ve altın Türk lirasına dönüşmeye teşvik edilmiş olacak. Şuanda mevcutta olan liralaşma strajesi de bu paket sayesinde ayrıca desteklenmiş olacak.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanından ortak açıklama: ''Yaşanan bütün sıkıntılara, zorluklara ve engellemelere rağmen'' CHP'li belediyenin sahra hastanesi eleştirilmişti, hastane otoparkları yoğun bakıma çevriliyor Saldırgan serbest bırakıldı ve gözaltında kimse kalmadı Uğur Dündar Halk tv.den istifa etti