All News
27 Şubat 2018 ( 726 izlenme )
Reklamlar

Marmara üniversitesi profesörü: Yoğun bakımda kadın ve erkek birlikte tedavi edilmesin

Yoğun bakımda kadın ve erkek birlikte tedavi edilmesin

İlahiyatçı Nurettin Yıldız'ın “6 yaşında çocukla evlenilebilir”, “Asansörde halvet olabilir” ve ‘'Yatağa, yatar yatmaz, gözünü kapatıp uyuyun, yoksa battaniye ve yorgan cinsel dürtülerinizi rahatsız edebilir” yolundaki fetvalarının ardından, tartışılacak bir çıkış da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Profesörü Faruk Beşer'den geldi. Beşer, kadın ve erkekler için ayrı yoğun bakım istedi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Sağlık Bakanlığı yetkililerine seslenen Faruk Beşer, “Yoğun bakımda kadın ve erkeği ayrı odalarda tutmak mümkün değil mi? 

Hastaları çıplak yapmak zorunluluk mu? Öyleyse kadına kadın, erkeğe erkek doktor bakamaz mı?” dedi. 

Beşer yoğun bakımda tedavi gören hastaların, bir daha yoğun bakıma girmek istemediklerini de öne sürerek, “Bir giren beni bir daha oraya koydurursanız, hakkımı helal etmem diyor, bundan memnun musunuz?” dedi. Beşer'e sosyal medyadan, “Yoğun bakım mahremiyetin olduğu yer değil, hayatiyetin olduğu yer. 

Uğraştığınız konuya bakın. Oradaki insanlar zaten canlarının derdine düşmüş. Bıktım inanın bıktım artık. Hocaların hep cinsiyet sorunlarıyla uğraşmasından bıktım” biçiminde yoğun şekilde tepkiler geldi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tarkan'dan Kazdağları tepkisi: 'Yeter artık, kendinize gelin!' İmamoğlu'nun 'İBB’den para aktarıldı' dediği dizi belli oldu Şaka Gibi Ama Gerçek. Ensar Vakfı Ahlak Kitabı Dağıtıyor Leyla'nın ölümüyle ilgili Baro başkanından dikkat çeken iddia