All News
12 Temmuz 2022 ( 18 izlenme )
Reklamlar

Mustafa Sarıgül "Ülke iki ittifaka mahkum edilmeyecek kadar büyük bir ülkedir"

Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül Bursa'da; Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin iki ittifaka mahkûm edilmeyecek kadar büyük bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül, bayramlaşma ziyareti için Bursa'ya geldi. Sarıgül partisinin il başkanlığını ziyaret ederek partililerle bayramlaştı. Burada açıklama yapan Mustafa Sarıgül, hükümete son dönemde gündeme gelen üniversite öğrencilerinin Kredi Yurtlar Kurumu'na olan borçlarına olan faizin kaldırılması çağrısında bulundu. 

İktidara geldiklerinde önce eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacaklarını söyleyen Sarıgül, "Üniversiteye giden çocuklarımızdan birinin ay başında yurda geldiğini düşünelim" ve Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü de 'Oğlum, Bu ay aidatlarınızı ödemediniz'. Bunu söylüyorsa, düşünün çocuğumuz Kredi Yurtlar Kurumu'ndaki halini. Üzülür. İnanın bana, çalışma konsantrasyonu bile kayboluyor. Dolayısıyla güçlü devletler çocuklarını yetiştirenlerdir. Bursa'dan söz veriyorum. Hiçbir çocuğumuz üniversiteye giderken Kredi Yurtlar Kurumu'na ödeme yapmıyor. Neden ödemediğini biliyor musun? "Çocuklarımız öyle iyi bir eğitim alacak ki, öyle yeni projelere imza atacaklar ki, bir çocuğumuzun bulacağı proje Türkiye'ye milyarlarca lira kazandıracak" dedi.

"250 bin kader mahkumunu toplumla buluşturmalıyız"

Cezaevindeki bazı tutukluların aftan yararlanması gerektiğini ifade eden Sarıgül, “Tüm siyasi partilerin af çağrımıza destek vermesini bekliyorum. Türkiye Değişim Partisi'nin af talebi siyasi bir talep değildir. Bu ahlaki bir gerekliliktir. Türkiye'nin Değişim Partisi af uygulaması toplumsal barış için bir taleptir. Kardeşlik yasasının yeniden düzenlenmesi bu aftan yararlanacak 250.000 kader mahkumuna istihdam sonrası ve sosyal destek sağlamalıyız. Onları maddi olarak desteklemek zorundayız. 250.000 kader mahkumunu toplumla birleştirmeliyiz. 6,5 milyon mülteciye sahip çıkan cennet vatanım, 250.000 çocuğunu da en güzel şekilde kucaklayacaktır.

"PARTİLER ARASINDA HER ZAMAN ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPILMALIDIR"

2023'teki cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendiren Sarıgül, “Şu ana kadar seçimlere daha 11 ay var. Erken alınan kararlar doğru kararlar değildir. Politikada iki artı iki her zaman dört etmez. Mesele şu ki, siyaset sanatı iki kere ikiyi beş yapıyor. Beş olarak dikkate alırsanız, o zaman başarı vardır. Ama iki kere ikiyi üç yaparsanız, başarı olmaz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülkedir. Biz büyük bir devletiz. Türkiye iki ittifaka mahkum edilemeyecek kadar büyük bir ülkedir. Taraflar arasında her zaman işbirliği ve dayanışma olmalıdır. Türkiye Değişim Partisi, demokratik parlamenter sistemden yana bir siyasi partidir. Evrensel hukuk kurallarının uygulandığı bir siyasi yapıyı çok isteriz” dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kadına şiddete engel olmaya çalışan futbolcu öldürüldü BAHÇELİ'YE ŞOK! 4 MHP'Lİ CHP'YE KATILDI Bir sosyal medya fenomeni, kirli ilişkilerini deşifre etti. Kani Beko: Yangın uçaklarının neden İzmir yangınında kullandırılmadığı şimdi anlaşılıyor