All News
29 Ocak 2020 ( 4306 izlenme )
Reklamlar

Akepe grup başkan vekili: Deprem vergileri toplanacak ve depreme gönderilecek diye bir şey yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Deprem vergilerine ne oldu?” sorusuna yanıt veren akepe Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Deprem vergileri adı altında bunlar toplanacak ve depreme gönderilecek gibi bir düzenleme söz konusu değildir” dedi.

Bostancı, akepe Grubu olarak deprem felaketine uğrayanlara katkı sağlamak amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını öne sürdü.
Meclis'te düzenlediği basın toplantısında kampanyayı anlatan Bostancı, “AK Parti Grubu olarak deprem felaketine uğrayanlarla dayanışma içinde bulunmak ve onlara katkı sağlamak amacıyla bugün yapmış olduğumuz toplantıda bir yardım kampanyası başlatılmasını kararlaştırdık.

Ziraat Katılım Bankası Kızılay Şubesi üzerinden bu kampanyamızı gerçekleştireceğiz. İnşallah kısa süre içerisinde milletvekillerimizin gereken desteği sağlayacaklarına ve bu paylaşımı en yüksek düzeyde gerçekleştireceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, grup toplantısında daha önce toplanan deprem vergisine ilişkin 34 milyar dolar rakamını telaffuz ettiğinin ve bu paranın nerelere kullanıldığını sorduğunun hatırlatılması üzerine Bostancı, şu ifadeleri kullandı:

"Bütçe Kanunu'nu bilenler, herhangi bir isim altında vergi topluyoruz diye bir düzenlemenin olamayacağını bilir. Kanunun ilgili maddesi hususi bir biçimde bu tür vergilerin toplanamayacağını ifade ediyor. Bütçede paralar toplanır, ihtiyaca göre de harcanır. Dolayısıyla deprem vergileri adı altında bunlar toplanacak ve depreme gönderilecek gibi bir düzenleme söz konusu değildir. Zaten bu, bütçenin mantığına aykırıdır. Ülkemiz deprem kuşağında olması nedeniyle bütçeden çok ciddi biçimde bir kaynak çeşitli destekler biçiminde yapılan hazırlıklar için harcanmaktadır."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fatih Altaylı: 'Bunun adı Meral Akşener’i televizyona çıkarma cezası' O Kadın Konuştu: 'Geri Gönderdi Almadım' Mehmet Cengiz’in oteline 50 milyon TL ‘teşvik’ ve yüzde 70 vergi indirimi İlber Ortaylı'dan O şahsa Tepki