Putin: ''Merkez Bankasına Karışmıyorum, Karışırsam Durum Türkiye’dekine Benzer Bir Hal Alabilir''

2733 izlenme 23 Aralık 2021
Reklamlar
Merkez Bankası faiz oranını artırmazsa durumun Türkiye’dekine benzer bir hal alabileceğini belirten Putin, Türkiye’ye gönderme yaptı:

Putin, Rusya Merkez Bankası’nın para politikalarına ilişkin bir soru üzerine Türkiye’ye gönderme yaptı ve Merkez Bankası faiz oranını artırmazsa durumun Türkiye’dekine benzer bir hal alabileceğini söyledi.  

Putin, "Merkez Bankası’nın nasıl çalışacağına karışmıyorum. Merkez Bankası’nı eleştirmek mümkün, fakat ben bunu yapmıyorum. İş dünyası ile iletişim içindeyim ve onların ne düşündüğünü de biliyorum. 

Ancak ben Merkez Bankası’nın çalışmasını olumlu değerlendiriyorum. Nitekim eğer Merkez Bankası para-kredi politikasını katılaştırırsa, o zaman Rusya’daki durum Türkiye’dekine benzer bir hal alabilir" diye konuştu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Peker'in açıklamalarını gölgelemek için Şarkıcı Gülşen'in müzisyene takılmak için söylediği İmam hatip sözlerine jet gibi soruşturma açtılar. ŞOK HABER: KIDEM TAZMİNATLARI FONA DEVREDİLDİ Cemal Enginyurt'tan o akp'liye olay sözler: ''Kimsin l*n milletvekilisin benim gibi!'' Erdoğan'ın söylediği 'Yasa yapma yetkisi mecliste olacak' sözlerini Prof. İbrahim Kaboğlu belgesiyle yalanladı