All News
21 Ağustos 2021 ( 307 izlenme )
Reklamlar

PUTİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUDA UYARDI

Putin, Tayyip ve Beraberindeki Heyeti Dakikalarca
Kapı Önünde Bekletmişti.   ⬆ 


Almanya Başbakanı olarak son kez Rusya'yı ziyaret eden Angela Merkel ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ortak basın toplantısı düzenledi. Yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından Putin ve Merkel basın mensuplarına görüşmenin detaylarını aktardı. ABD ve NATO'nun Afganistan'da başarılı olduğunu söylemenin mümküm olmadığını ifade eden Putin, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Putin, Taliban'ın Afganistan’da kontrolü sağlamasının ardından ülkeden kaçan Afgan halkının arasına “sığınmacı kılığına girmesi muhtemel teröristler” ile ilgili de uyarıda bulundu.

“AFGANİSTAN’A ALIŞIK OLMADIĞI YÖNETİM BİÇİMİNİ DAYATMA ÇABALARI VERİMSİZ”
Vladimir Putin, “Afganistan'ı çok iyi tanıyor ve biliyoruz. Bu ülkenin düzenin nasıl olduğuna ve bu ülkeye alışık olmadığı yönetim ve sosyal yaşam biçimlerini dayatma çabalarının ne kadar verimsiz olduğuna ikna olmuş durumdayız. Bu tür sosyal ve siyasi deneyler bir kez bile başarıyla sonuçlanmazken, sadece ülkelerin dağılmasına, siyasi ve sosyal sistemlerinin gerilemesine yol açıyor. Aynı zamanda Taliban da düşmanlıkları sona erdirdiklerini duyurarak, kamu düzenini sağlama, yerel halkın ve yabancı diplomatik misyonların güvenliği garanti etme sözünü verdi. Tüm bunların hayata geçirileceğini umuyorum” ifadelerini kullandı.

Uluslararası topluma, Taliban'ın ifadelerine karşı ihtiyatlı olunması mesajını veren Putin, “Uluslararası toplum, BM Güvenlik Konseyi ile koordinasyon içinde bu süreci yakından takip etmeli” dedi.

"SIĞINMACI KILIĞINA GİRMESİ MUHTEMEL TERÖRİSTLER" UYARISI
Rusya lideri Vladimir Putin, Taliban’ın Afganistan'da kontrolü sağlamasının ardından ülkeden kaçan Afgan halkının arasına “sığınmacı kılığına girmesi muhtemel teröristler” ile ilgili uyarılarda bulunarak, “Şu anda en önemli konu, Afganistan'dan teröristlerin, sığınmacı kılığına girerek komşu ülkelerin topraklarına sızmasını önlemek. Taliban bugün neredeyse ülkenin tümünü kontrol ediyor, buna başkent Kabil de dahil. Bu gerçek göz önünde bulundurulmalı ve elbette Afganistan'ın dağılması önlenmeli” diye konuştu.

ABD ve NATO'nun, Afganistan'da bulunduğu süre için de açıklamalarda bulunan Putin, “Afganistan'daki operasyonların başarılı olduğunu söylemek elbette mümkün değil ama bu noktayı konuşmak bizim çıkarımıza değil” dedi.

MERKEL'DEN NAVALNY ÇIKIŞI
Almanya Başbakanı Angela Merkel ise yaptığı konuşmada, cezaevine gönderilen Rus muhalif lider Alexei Navalny'e değinerek, Navalny'nin tutukluluğunu “kabul edilemez” olarak nitelendirdi. Merkel, Rus muhalif liderin serbest bırakılmasını istedi.

Merkel'in talebine cevap veren Putin, “(Navalny) siyasi faaliyetleri nedeniyle değil, yabancı ortaklara yönelik işlediği suçlar nedeniyle mahkum edildi. Siyasi faaliyete gelince kimse iş projelerini hayata geçirmek için siyasi faaliyetin arkasına saklanmamalı, üstelik bunu yasaları çiğneyerek yapmamalı” diyerek tepki gösterdi.

Gazetecilerin Navalny'ye destek gösterileri sırasında Rus polisinin tutumuna yönelik sorularını cevaplayan Putin, “Rusya'da vatandaşlar, siyasi konularda görüşlerini ifade etme, siyasi örgütler oluşturma, her düzeyde seçimlere katılma hakkına sahiptir ama bunu mevcut kanunlar ve anayasa çerçevesi içinde yapmak gerekiyor” dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Katarlılar devlet arazileri üzerinde yetki sahibi olabilecek Suriyeliler, Zeytin Dalı Harekâtı’na katılmak için dilekçe verdi Fatih Altaylı'dan O şahsa sert sözler: Adam zannedildiler Sedat Peker Cephesinde Çok Önemli Gelişme Gazeteci Erk Acarer Paylaştı.