All News
19 Ocak 2024 ( 99 izlenme )
Reklamlar

Somali C.Başkanının katil oğluna ödül gibi ceza verdiler

İstanbul'da Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde 30 Kasım’da meydana gelen kazada Yunus Emre Göçer’in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı otomobil arkadan çarpmıştı. 

Çarpmanın etkisi ile yola savrulup ağır yaralanan Göçer, kaldırıldığı hastanede 6 Aralık'ta hayatını kaybetmişti.

Olaya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu asli kusurlu bulunmuştu.

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya motokurye Göçer'in eşi müşteki Öznur Göçer mazeret sunarak katılmadı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulunurken, motokurye Yunus Emre Göçer’in arkadaşları da destek için duruşmaya katıldı.

YUNUS EMRE GÖÇERİN BABASI ŞİKAYETÇİ OLDU

Motokurye Yunus Emre Göçer’in babası Metin Göçer’in avukatı, “Biz şikayetçiyiz, sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz. Müvekkilimizin şikayeti vardır, sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi. Mahkeme talebi kabul etti.

6 YILA KADAR HAPİS İLE CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını okuyan savcı, sanığın “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti.

“ACILARI PAYLAŞMAYA GAYRET ETTİK”

Mütalaadan sonra sanık avukatı, “Olay sonuçları itibariyle çok üzücü ancak kazadan ibarettir. Elimizden geldiğince acıları paylaşmaya ve yaraları sarmaya gayret ettik. Bundan sonrasında takdir mahkemenindir” dedi.

JET KARAR ÇIKTI

Mahkeme sanığa “taksirle ölüme neden olma” suçundan 3 yıl hapis cezası verirken takdiri indirim uyguladı, cezayı 2 yıl 6 aya düşürdü.

Bu cezayı 27 bin 300 lira adli para cezasına da çeviren mahkeme, sanığın ehliyetine 6 ay el konulmasını karar verdi.

"BİR MOTOKURYENİN CANI 27 BİN 300 LİRA OLAMAZ"

Duruşma sonrası Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan motokurye Yunus Emre Göçer'in babası Metin Göçer'in avukatı Tuğba Aydın karar itiraz edeceklerini belirtti.

Motokurye Hakları Derneği Başkanı Mesut Çeki ise, "Uzun zamandır bu mahkemeyi bekliyorduk, şaşkınlıkla izledik. Çünkü savcılık mütalaasında yüzde 75 kusuru karşı tarafa verdi, 'Asli kusurlu' dedi. Bir motokuryenin canı karşı taraf yüzde 75 kusurluyken 27 bin 300 TL olamaz. Ne oldu şimdi? Adalet mi oldu? Geçen sene 68 motokurye trafik kazası adı altındaki iş cinayetinde hayatını kaybetti. Biz her gün ölüm haberi yapıyoruz, en iyi ihtimalle ölümümüz biraz medyatik olursa bize vuran kişi biraz ünlü olursa basının ilgisini çekebiliyoruz. Bir kişi benim ölümümden yüzde 75 sorumlu olacak ama 27 bin 300 lira kurtulacak. Bir gün bile hapse girmeyecek. Bu adalet değil sanırım" dedi.

ŞÜPHELİ ‘ASLİ KUSURLU’ BULUNDU

Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nin 15 Aralık 2023 tarihli raporunda, Mahmud’un 'asli derecede kusurlu', Yunus Emre Göçer’in ‘tali derecede kusurlu' olduğu belirtildi. 

EŞİ ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Motokuryenin eşi müşteki Öznur Göçer’in 13 Aralık ve 15 Aralık 2023 tarihlerinde alınan beyanında şüpheliden şikayetçi olduğunu söyledi, 20 Aralık 2023 tarihli ifadesinde ise “bu aşamada herhangi bir şikayetinin bulunmadığını” beyan etmişti.

6 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Savcılık, şüphelinin Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebebiyet verdiğini belirterek, “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

YURT DIŞINA KAÇTIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli, polis merkezinde ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmış, günler sonra şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Ancak Mahmud'un 2 Aralık’ta yurt dışına kaçtığı ortaya çıkmıştı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Milli piyangoda yaşanan skandallar: İstediğimiz bilete ikramiye çıkarıyorduk İhaleye Fesat karıştıran Firma tarafından makamındaki eşyalara el konan Zeydan Karalar'ın cevabı Numan Kurtulmuş . Şehit olarak göçmeyi nasip etmesi için dua ediyorum "Peygamber Efendimiz Allah'ın mesajını insanlara ulaştırarak çok iyi bir girişimcilik örneği gösterdi"