All News
17 Şubat 2021 ( 1899 izlenme )
Reklamlar

Tayyip, 2 Milyon tablet dağıttık demişti. MEB Yalanladı

Tayyip, önceki gün MEB’in 2 milyonun üzerinde tablet dağıttığını ileri sürmüştü.
Ziya Selçuk’un açıklamasına göre MEB sadece 359 bin 120 tablet dağıtmış.

Tayyip, önceki gün MEB’in 2 milyonun üzerinde tablet dağıttığını ileri sürmüştü.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklaması tayyip'i zor durumda bıraktı.

Partisinin Rize il kongresinde önceki gün konuşan tayyip, 2 milyon adet tablet dağıttıklarını öne sürmüştü.


Ziya Selçuk, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in “Bakanlığınız tarafından bugüne kadar dağıtılan tablet sayısı kaçtır” sorusuna 9 Şubat’ta “Öğrencilerimizin uzaktan eğitime erişimleri için, ailenin gelir durumu, okula devam eden kardeş sayısı gibi kriterlere göre dağıtımına başlanan 500.000 tablet bilgisayardan 15.01.2021 tarihi itibariyle 359.120 cihazın dağıtımı yapıldı” yanıtı verdiği ortaya çıktı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgını döneminde bilişim ürünlerine olan taleplerin yüksek artış göstermesi nedeniyle tedarik güçlüğü, uluslararası havayolu taşımacılığına getirilen kısıtlamalar ve yasaklamalar gibi birçok olumsuzlar yaşandığını öne sürdü.
Bakan Selçuk, buna rağmen başlatılan 500.000 tablet bilgisayar seti satın alma süreçlerinin son derece hızlı bir şekilde çözüldüğünü ifade ederek, tüm güçlüklere rağmen sürecin plana uygun olarak sürdürüldüğünü öne sürdü.

Sorular şöyle
CHP’li Gürer, Bakan Selçuk’a yönettiği yazılı soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istemişti:

“Bakanlığınız tarafından bugüne kadar dağıtılan tablet sayısı kaçtır? Bakanlığınız tarafından 21 Aralık tarihine kadar 200 bin tablet dağıtılacağı ilan edilmiştir. Bu tabletlerin dağıtımı tamamlanmış mıdır? Tabletlerin dağıtımının en çok olduğu il hangisidir? Uzaktan eğitimin başladığı zaman diliminden itibaren ihtiyacı olan öğrencilere verilen tablet sayısı kaçtır? Bakan Selçuk 500 bin tablet dağıtılacağını açıklamıştı. Bu tabletlerin 200 bin adetinin 21 Aralığa kadar, geri kalan 300 bin adetinin Ocak ayında dağıtılmasının nedeni nedir? Pandemi sürecinde, televizyon kanallarında yapılan eğitime destek kampanyaları sonucu toplanan para, burs, tablet ve bilgisayar bağışlarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması bakanlığınız kontrolünde mi gerçekleşmiştir? İnternet hizmet paketi verilen öğrencilerin paket gigabayt kotası kaçtır?

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Akepe'den itiraf: ' Tabanımız bile haberleri muhalif kaynaklardan öğrenmeye çalışıyor ' "Kuru ekmek yiyorlarsa aç değiller demektir" diyen Akp'li vekil yediklerini içtiklerini belediyeye yazdırmış İçinde nerede yandığım o kadın gibi sözleri olan şarkıyı Kabe'ye yazdığını iddia etti Yunan Halkının acı günü