Anasayfa
25 Nisan 2024 ( 5987 izlenme )
Reklamlar

Türkiye'de çok satılan maden suyu İsviçre'de toplatılıyor.

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi, Beypazarı marka maden sularında yüksek seviyede bor tespit edildiğini ve markanın maden suyunun tüketilmemesi gerektiğini açıkladı.

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi, Beypazarı marka maden sularında yüksek seviyede bor tespit edildiğini açıkladı. Dairenin yayımladığı duyuruda ürünün tüketilmesinin sağlık riskine yol açtığı söylendi ve İsviçre’de ürünü dağıtan BAK-SAN GmbH’nin ürünü toplatmaya başladığı belirtildi.

Bor, doğada bol miktarda bulunan bir element ve çeşitli endüstriyel uygulamalarda kullanılıyor. Bor minerali başta kalsiyum ve D vitamini olmak üzere vücut minerallerinin düzenlenmesinde görev alıyor ancak yüksek miktarda bor tüketimi, insan sağlığı için zararlı. Bu durum göz önüne alındığında, yapılan açıklamada, Beypazarı maden suyunda yüksek miktarda bor bulunduğunu ve bu markaya ait sodanın tüketilmemesi gerektiği ifade edildi.


Yayımlanan açıklamada, “Borun fetal gelişimi ve doğurganlığı etkilediği düşünülmektedir. Bu nedenle uzun vadede sağlık riski göz ardı edilemez” denildi.

Yapılan açıklamada karar, 12 Aralık 2023 üretim tarihli 0940.4 parti numaralı ürün için geçerli.


İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, "Kamuoyuna uyarı: Beypazarı marka maden suyunda aşırı bor içeriği" başlığıyla yayınladığı uyarıda şu ifadelere yer verdi:

"Bern, 15 Nisan 2024 - Yapılan resmi inceleme kapsamında Beypazarı markalı maden suyunda aşırı bor içeriği tespit edildi. Sağlık riski göz ardı edilemez. Federal Gıda Güvenliği ve Veteriner İşleri Dairesi (BLV), etkilenen markanın maden suyunun tüketilmemesini tavsiye ediyor. BAK-SAN GmbH şirketi, etkilenen ürünü derhal satıştan çekti ve geri çağırma işlemine başladı."

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı?

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Peker, Defne Konusuna açıklık Getirdi. Öso ile birlikte zafere ulaşacağız Anketçi M. Ali Kulat şu an devam eden anket çalışmasının şaşırtıcı ilk bulgularını açıklayıp 2. tura kalıp kalmayacağı hakkında önemli detay verdi. Prof. Naci Görür, deprem gecesi enkaz altında kalan bir vatandaşın kendisini görüntülü aradığı anları anlatırken gözyaşlarını tutamadı