All News
22 Mart 2022 ( 1446 izlenme )
Reklamlar

Ülkeye İhanette Son Nokta. Et fiyatlarının Yükselme Nedeni Ortaya Çıktı

Bir Çoban Et sorununa geçtiğimiz yıllarda
 böyle çözümler sunmuş ve büyük ilgi görmüştü ⬆   ⬆    ⬆    ⬆     ⬆


CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, "Hükümeti aylardır 'kıtlık olacak' diye uyardık; izleyin, uçaklarla Katar’a hayvanlar böyle gönderiliyor" notuyla sosyal medya hesabından bir video paylaştı. 

"Sadece KasımAralık 2021’de Katar’a satılan küçükbaş hayvan sayısı 2.5 milyonu buldu" diyen Karabat paylaşımına şunları yazdı;

"1) Hükümeti aylardır 'kıtlık olacak' diye uyardık. Ama onlar Katar’ı düşündü. Aşağıdaki ibretlik videolarda, insanlarımızın neden kuyruklara, açlığa mahkum edildiğini göreceksiniz.
Lütfen izleyip paylaşın ki, tüm gerçekleri herkes görsün.

2) Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybıyla birlikte canlı hayvan ihracı teşvik edildi. Sadece KasımAralık 2021’de Katar’a satılan küçükbaş hayvan sayısı 2.5 milyonu buldu. Buyurun izleyin, uçaklarla Katar’a hayvanlar böyle gönderiliyor.

"KATAR’IN YANI SIRA İRAN’A DA YÜZBİNLERCE HAYVAN SATILIYOR"

3) Uçakların yanında gemilerle de küçükbaş hayvanlar ihraç ediliyor. Katar’ın yanı sıra İran’a da yüzbinlerce hayvan satılıyor. AKP Hükümeti 'İhracatımız rekor kırıyor' diye söylüyor ama Türkiye’de vatandaşın ete erişiminin azalmasını görmezden geliyor.

4) Katar ve İran gibi ülkeler Ramazan ayı öncesinde et arzını Türkiye’den ithal ettikleri canlı hayvanlarla güvence altına aldılar. Bizde ise et sıkıntısı olduğu için Et ve Süt Kurumu, 'Ramazan ayı öncesinde ete %48 zam' yaptı.

5) Şimdi verilere bakalım. 2021’in Aralık ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %339,8 artışla 14.8 milyon dolarlık canlı hayvan ihraç edildi. 2022’nin OcakŞubat aylarında ise bu rakam %451,5 artışla 31.3 milyon dolar oldu.

6) Sadece bu yılın ilk 2 ayında yapılan canlı hayvan ihracının kilogramı %866 oranında arttı.
Peki, canlı hayvanların kilogramını ortalama kaça sattılar biliyor musunuz? 2.53 dolara!

"TÜİK, GERÇEKLERİ HALKTAN GİZLİYOR"

7) TÜİK, son 25 aydır kırmızı et istatistiklerini açıklamıyor. Gerçekleri halktan gizliyorlar. TÜİK’e göre küçükbaş hayvan sayısı artıyor ama doğru değil. Kesilen ve ihraç edilen hayvanların küpeleri sistemden düşülmüyor.

8) Hangi ilde ne kadar hayvan stoku var? Güneydoğu ve Çukurova Bölgeleri’ndeki büyük çiftliklerde ne kadar hayvan kalmıştır? Açıklayın da bilelim... Adana’da, Mersin’de, Gaziantep’te neden kasaplar isyan ediyor, çıkın konuşun.

9) Siyaset, öngörülebilirlik üzerine yapılması gereken disiplinler bütünüdür. Ancak AKP, gelişmeleri okumayıp, atacağı adımların birkaç ay sonraki yansımalarını hesap etmiyor. Bu yüzden sırf 'ihracat rekor kırıyor' demek için canlı hayvan ihracını destekledi.

10) Pandemi döneminde hatırlarsanız, dünyanın tahıl ambarı Rusya ve Ukrayna gibi ülkeler, 'Öncelik kendi vatandaşım' diyerek tarım ihracatına kısıtlama getirdiler. Peki, AKP ne yapıyor? Öncelik Katarlılar diyor. Takdir sizin..."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Özal'ın Abd'de çalışırken Gezmiş ve arkadaşları için acımayın as*ın diye mektup yazdığını biliyor muydunuz? Kaymakamlıktan muhtarlara: 'Kanal İstanbul Hakkında Konuşmayın, halka bilgi vermeyin' Gözünü İş bankasına dikti O da sonunda anladı