All News
01 Mayıs 2022 ( 15 izlenme )
Reklamlar

Virgin Adaları Başbakanı uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı

Karayipler'de olan Birleşik Krallık'a bağlı adalar topluluğu Virgin Adaları’nın Başbakanı Andrew Fahie’nin uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla gözaltına alındığı açıklandı.

ABD’de gözaltına alınan Başbakan’ın kendilerini Meksikalı kokain kaçakçıları olarak tanıtan ajanlar doğrultusunda Miami'de yakalandığı bildirildi.

Başbakan Fahie'nin, ajanlarla Virgin Adaları limanlarının uyuşturucu kaçakçıları doğrultusunda kullanılmasına izin vermek hedefiyle 700 bin dolara anlaştığı iddia edildi.
Konuyla alakalı bildirimde tespit edilen İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ise, iddialar karşısında "dehşete düştüğünü" aktardı.

Virgin Adaları Başbakanı’nın kendilerini ABD en çok uyuşturucu kaçıran Sinaola Karteli'nin mensubu olarak tanıtan ajanlar doğrultusunda yakalandığı vurgulanırken, Fahie ve yanında yakalandığı aralarında oğlunun da olduğu iki şahsa ülkeye beş kilogramdan çok kokain sokmak ve kara para aklamak amacıyla komplo kurmak suçlamalarının yöneltildiğinin altı çizildi.
Davaya dair olarak aktarılan bilgilerde, Fahie'nin, Britanya Hükümeti doğrultusunda yıllardır kendisini görevden almaya çalıştığı belirtildi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir vatandaştan Muharrem İnce'ye çok çarpıcı sorular Atama bekleyen bir öğretmen daha bunalıma girip canına kıydı Mansur Yavaş Ankara'da önde gidiyor İBB Sözcüsü, Şarkıcı Kadını Rezil Etti