Çökülen yerleri işgalden kurtaran CHP'li Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı: Belediyeye ait olan 3 katlı konağın ve bir cafenin tahsisini iptal ettik.

176 izlenme 04 Mayıs 2024
Reklamlar
Kastamonu belediye başkanı Hasan Baltacı: '' TÜGVA gibi kuruluşların siyasi işlevini kamuoyu biliyor. Bu yüzden belediyeye ait olan 3 katlı konağın ve bir cafenin tahsisini iptal ettik. Toplum yararına çalışmak isteyenler bir zahmet kamunun mallarıyla, kamunun vergi istisnalarını kullanarak değil, kendi öz güçleriyle topluma yararlı olsunlar. Ben devletin parasız yatılı okulunda okudum. Devlet ne zaman eğitimden elini çekti, o alanları cemaatler, tarikatlar, dernekler doldurdu''

Belediyenin önceki dönemde usulsüz uygulamalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Baltacı, belediyeye ait bir kafenin Ülkü Ocakları'na tahsis edilmesi ve tahsis edilen yerin doğalgaz faturasının belediye tarafından ödenmesi gibi konuları gündeme getirdi. 

Baltacı, konuşmasında, “Otogarın karşısındaki parkta belediyeye ait bir kafe var. Bu kafeyi Ülkü Ocakları, tahsissiz bir şekilde işgalci olarak işletmiş. Buraya ayda yalnızca 225 TL ecrimisil ödemişler. İş bununla bitmemiş, belediye işgalci olarak kullanılan bir yerin doğalgaz faturasını ödemiş.” ifadelerini kullandı.  
Ayrıca, Baltacı, Kastamonu Belediyesi’nin önceki dönemde MHP medyasına toplamda 29 milyon 549 bin 945 lira ödeme yaptığını da belirtti. “Kastamonu’nun kaynaklarını ajanslara değil halkın ihtiyaçlarına harcayacağız.” diyen Baltacı, bu ödemelerin 2019-2024 yılları arasında gerçekleştirildiğini açıkladı.  Ayrıca, Kuzeykent’te bulunan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) çatısı altında işletilen Çadır Kafe’nin sözleşmesinin iptal edildiğini ve yeniden Kastamonu Belediyesi’nin bünyesine alındığını da sözlerine ekledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İBB Meclis üyesinin yaptığı bu konuşmayı Tayyip'e tehdit olduğunu iddia ederek hedef haline getirdiler. Engin Altay Konuştu, akp'liler çıldırdı. "Elinden geleni ardına koyarsan Şerefsizsin!" Akşener'in adaylık teklif ettiğini iddia eden şahıs, ajitasyon yaparak siyaset hayatına adım attı: 'Ağzımda altın kaşıkla doğmadım, bayrak da hiç inmedi'' Akp'li eski bakan, tayyip'in bu sözlerine tepki gösterdi. ''Onun dünyası Beştepe Harikalar Diyarı''