Dizi oyuncusunun 'Ben Türkiyeliyim' sözleri çok büyük tepki çekti

2088 izlenme 17 Haziran 2024
Reklamlar
Dizi oyuncusunun 'Ben Türkiyeliyim' sözleri çok büyük tepki çekti

Oyuncu O. K., A Para'da yayımlanan bir programda yaptığı açıklamalarla sosyal medyanın gündemine oturdu.   
 "Ben şehir milliyetçiliğini sevmem. Ülke milliyetçiliğini severim. Ben Türkiyeliyim. Türkiye milliyetçisiyim" dedi.   

Bu sözlere gelen tepkilerden bazıları şu şekilde; 

-Ülkenin milliyetçiliği olmaz, vatanperverliği olur. Zira ülke bir devletin egemenliği altındaki coğrafi sınırları tanımlar. Milliyetçi olmak için ise dil, kültür ve tarih birliğine sahip belirli bir insan topluluğunun, yani bir milletin parçası olmanız ve onunla özdeşleşmeniz icap eder ki bu da ülkeden apayrı bir kavramdır. Yani herkes vatansever olabilir ama herkes milliyetçi olamaz. Siz Türk milliyetçisi olmak istemiyorsunuz diye de Türk dilinin, kültürünün ve tarihinin adı değişecek değil.  

-"Türkiyeli" diyerek ırkçılık yapıyor. Türk kimliğini yok saymak nefret suçudur. Fransız, Alman derken sorun yok ama Türk'e gelince Türkiyeli.  -Fransızlara Fransalı, İtalyanlara İtalyalı, İngilizlere İngiltereli mi diyorsunuz?  

-Fransız, Fransalı; İngiliz, İngiltereli; Japon, Japonyalı olamayacağı gibi bir Türk de Türkiyeli olamaz. Milliyetçilik, millet kavramı ile alakalıdır. "Türkiye milleti" diye bir şey yoktur.  -Türk'üm deyince bu memleketin çocuğu olmuyor musunuz? 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir Vatandaşın Sosyal Medyada Büyük Yankı Yaratan Konuşması. (Sürpriz sonlu) Bir vatandaşın sözleri, sosyal medyada tartışma konusu oldu: ''45 bin TL’den aşağı alan biriyle evlenmem. Tek başıma giderim 50 bin TL” Akp genel başkanının geçeceği yolların kapatıldığını ve ambulanslara bile yol verilmediğini biliyor muydunuz? Bir vatandaş 2 dakikalık konuşmasıyla sosyal medyayı adeta salladı