Dün Anayasa Mahkeme başkanına iftira atmıştı: ''İyi ki Anayasa mahkemesi var'' dediği görüntüler ortaya çıktı.

483 izlenme 15 Kasım 2023
Reklamlar
Dün Anayasa Mahkeme başkanına iftira atmıştı: ''İyi ki Anayasa mahkemesi var'' dediği görüntüler ortaya çıktı.
O dönem Balyoz davasından tutuklu bulunan Engin Alan mhp’den milletvekili adayı gösterilmiş İstanbul Milletvekili olarak seçilmişti.

Alan’ın tutuklu olmasından dolayı avukatları AYM’ye bireysel başvuru yapmış ve sonucunda AYM Alan’ın tutukluğu hakkında hak ihlali kararı vermişti.

Hak ihlali kararı sonrası Yerel Mahkeme Engin Alan hakkında tahliye kararı vermişti.

Bahçeli ise 24 Haziran 2014’te bu kararı mutlulukla karşılamıştı. Alan cezaevinden çıkıp Meclis’e gelerek yasama faaliyetlerini katıldı.

Bahçeli o dönem Alan’ın ilk kez katıldığı grup toplantısında yaptığı konuşmasında bugün kapatılmasını istediği AYM için “İyi ki Anayasa Mahkemesi” var demişti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan, Ezici yenilginin acısını çıkarmaya çalışıyor. Belediyelerin bir yetkisi daha ellerinden alındı Skandallarla anılan partisini gündemden düşürebilmek için Mansur Yavaş'ı ima eden şiir okuyup CHP'li belediyeleri hedef aldı Adeta nakavt etti: ''Bir milletvekili kızını, eğer Meclis'te işe sokuyorsa, işsiz gençleri kendi liyakatleriyle iş bulacaklarına nasıl ikna edebiliriz? Tarlasını savunan yaşlı kadını, şirket yöneticisi 5 kişiyi darp ettiğini ileri sürerek dava açtılar.