Gözaltına aldıkları yaşam hakkı savunucusunu, madene yaklaşmamak şartıyla serbest bıraktılar 'Suçluyu değil, bildireni tutukluyorlar'

290 izlenme 16 Şubat 2024
Reklamlar
Gözaltına alınma sebebi olarak yanlış bilgiyi alenen yayma, suçum o. Hangi yanlış bilgi mesela? Siyanür patlaması yokmuş demek ki veya 9 ölü yok. Şimdi burada ne oluyor biliyor musunuz? Bir örnek vereyim. Yani örnek verirsem o da mı başımın belaya girer? Artık diyor ki konuşma. Yani suçu işleyeni ihbar ediyorsun. Suçu işleyeni tutuklamıyor. İhbar edeni tutukluyorlar. Maden sahasına 3 kilometre yaklaşmama ki benim köyüm maden sahasına 180 metre. Yani köyüme gitmeme. 400 yıllık köyüme gitmeme ve günde 2 defa saat 10 ile 12 arası suçluymuşum gibi imza ve kesin kararla. Kesin kararla bu kararı bana tebliğ etti jandarma.  Şu anda ben işimden olduğum gibi, kamu görevlisindeki işimden olduğum gibi bir özel şirkette makinist olarak çalışıyordum. Şu anda benim ekmeğimle de oynanmış vaziyette. Ben bugün akşam burayı terk edip gidecektim. Makinistim. Türkiye'nin her yerinde çalışıyorum. Dolaşıyorum. Sabit bir yerim yok günlük. Devamlı 24 saat tren üzerindeyim.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gittiği yerlerde Mansur Yavaş'a büyük sevgi gösterileri. Erdoğan '1000 köy ele geçirildi' diye açıklama yapmıştı.. Afrin'in kaç köyü var? Nevşin Mengü'den Bahçeli'ye Çok Konuşulacak Kapak Ümit Özdağ'ın yeni hazırladığı komploları açıkladı.