
Adıyaman’daki İsias Otel, turnuva için Kıbrıs’tan gelen Gazimağusa Türk Maarif Koleji ortaokul voleybol takımlarının kafilesinden ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde uygulamalı eğitim gezisi yapmakta olan turizm rehberleri kafilesinden çok sayıda gencin hayata gözlerini yumdukları yer olmuştu.
Kıbrıs kafilesinden 26’sı ortaokul öğrencisi, 9’u veli ya da öğretmen olmak üzere 35, Turizm rehberleri kafilesinden de 31 kişi hayatını kaybetti.
Otelin enkazında rehber ve rehber adayları Tamer Özdoğru (eğitmen rehber), Ali Osman Aydın, Aykut Bulut, Bahtiyar İsrafiloğlu, Çağkan Yılmaz, Çiğdem Şimşek, Emin Uysun, Etem Yedek, Ali İsrafiloğlu, Hasan Öz, İmran Aydoğdu, Müzeyyen Gökçen, Önder Cırık, Fikri Töre, Hazal Baytekin, İdris Talha Kartav, Johanna Carolina Kap, Kağan Yıldız, Lemur Seyfettinoğlu, Nazımcan Hartlap, Ozan Koç, Ömer Kale, Ömer Tabarlı, Samet Burak Bingöl, Sefa Veysel Yaşar, Tahsin Cem Efe, Tayfun Dal, Turgut Mustafa Yedek, Ukba Alhomsi, Umut Ulaş Tan ile kafilenin yolculuk ettiği otobüsün şoförlüğünü yapan Mehmet Kalaycı yaşamlarını yitirdi.Sesli mesajla yardım istediler: “Göz göre göre soluyoruz“İsias Otel enkazında sıkışan rehberlerden Ali Osman Aydın ve Nazımcan Hartlap, depremin hemen ardından sesli mesajla WhatsApp gruplarında yardım istediler.
Dışarıyı gördüğünü söyleyen Ali Osman Aydın, etrafındaki otoparkı ve tabelaları söyleyerek yardım çağrısı yapmıştı:
“Belden yukarımız sağlam, belden aşağımız beton altında ezildi. Direnemiyoruz, acımız çok yüksek. Bu beton duvar kaldırılmadığı sürece buradan çıkamayız. Göz göre göre soluyoruz.
“Biz dışarıyı görüyoruz. İnsanlar bize ulaştı ancak insanların yapabileceği bir şey değil. Buraya AFAD’ın gelmesi lazım, vatandaşla olmuyor.
“Ben dışarıyı görüyorum. Burada bir otopark var. Doğru Karar Eğitim Kurumları’nı görüyorum.”
AFAD ekiplerinin yardım çağsına yetişemediği Ali Osman Aydın, depremin olduğu 6 Şubat günü öğleden sonra enkazdan çıkartıldı. İstanbul’a sevki sırasında hayatını kaybetti.
ALINTI: SERBESTİYET
Deniz Yavuzyılmaz, ''Türkiye’de bugüne kadar en çok yerden aynı anda maaş alan kişiyi tespit ettik.''
İzmir'deki Kutlamalarda Muhteşem Kırmızı-Beyaz Işık Gösterisi
Ekrem İmamoğlu'nun 14 gün önceki sözleri yeniden gündeme geldi
Eski futbolcu, Son yaşanan Fon skandalı hakkında hiç kimsenin anlatamadığı konuları dile getirmiş
Diyanet Halkın parasını, mülkiyeti İngilizlere ait camiye bağışlamış
Akp genel başkanından Özgür Özel'e tehditler
TRT muhabiri yağcılıkta Nirvana'ya ulaştı ''Konuşmanın tadı ağızlarında kalmış gibi ayrıntıları konuşmaya devam ediyorlar."
Kendisine Osmanlı Ocağı adı veren şahıslar: 'İmamoğlu'na başkanlığı versek dert, vermesek dert'
Seçim yaklaştıkça petrol/doğalgaz bulduk haberlerinde rekor yaşanıyor
Ekrem İmamoğlu ' Şenol Güneş olunamayınca, İBB Başkanı olunuyormuş
Dini nikah kıydığı 2 Suriyeli tarafından dolandırıldı
Programlarını izletebilmek için her türlü tiyatroyu çeviriyorlar
Altın Portakal'da En İyi Yönetmen ödülü alan Emin Alper'den Boğaziçi, Gezi ve direniş konuşması
Nefret toplantısına katılanlar, müzik çalınmasına tepki gösterdi.