Kanada'da 1951 yılından bu yana başbakanlar Ottowa'daki 34 odalı köşkte kalıyorlardı.
Ancak farelerin cirit attığı, çatısı ülkede gelecek ay yasaklanacak kanserojen asbest maddesiyle kaplı, duvarları kurşun içeren boyayla boyanmış, ısıtma sistemi bozuk olan binanın oturulabilir hale gelmesi için 10 milyon dolar gerektiği ortaya çıktı.
Diğer partilerin ve halkın tepkisinden korkan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, göreve geleli 3 yıl olduğu halde konuyu mecliste gündeme getirmekten imtina etti.
Onun yerine ailesiyle birlikte yakınlardaki bir kır evinde yaşamayı tercih etti. The Economist'te yer alan habere göre, daha önceki başbakanlar en son 70 yıl önce büyük bir renovasyon geçiren köşkün sorunlarıyla kendi yöntemleriyle baş etmeyi tercih etmişlerdi.
Örneğin, 19932003 arasında görev yapan Jean Chrétien, her çatı aktığında sorunu kova koyarak çözüyordu. Bir keresinde de kalorifer bozuk olduğu için ısıtıcıyı çalıştırıp sigortayı attırmış, bu nedenle de soğuk havalara ailece kazak giyerek direnmeyi tercih etmişlerdi. Hatta konuttan ayrılırken birçok eşyayı küflendiği için atmak zorunda kalmışlardı.
BU DA BİZDEKİ SARAY
CHANGE.ORG'DA KAMPANYA BAŞLATILDI
Konu, 35 milyondan fazla kullanıcısı bulunan imza toplama platformu change.org'da bir kampanya başlatılmasına bile neden oldu. Ancak 39 kişinin desteklediği kampanya yeterli sayıya ulaşamadığı için sona erdirildi.
“HALKIN VERGİLERİNİ KULLANAMAM”
150 yıllık başbakanlık konutu 10 milyon dolarlık tamirat gerektirdiği halde halkın tepkisinden çekindiği için konuyu meclise getirmeyen Kanada Başbakanı Trudeau, “Vatandaşların vergilerini kendi hayatımı güzelleştirmek için kullanamam” dedi.
Temel Karamollaoğlu: 'Tayyip beyden davacı olacağım'427 izlenme
Renkleri birbirine karışan giysi ve çamaşırlarınızı kurtarmak için bir çok yöntem23 izlenme
Kılıçdaroğlu, iktidara gelmesi durumunda yapacağı ilk eylemi paylaştı ve salonda bir alkış tufanı koptu.53 izlenme
Marmara üniversitesi profesörü: Yoğun bakımda kadın ve erkek birlikte tedavi edilmesin777 izlenme
Hatay Belediye Başkanı: “Önümüzdeki dönem Suriyeli belediye başkanı da görülür”277 izlenme
Gaffar Okan dahil bir çok cinayette imzası olan terör örgütünün partisi Hüdapar'ı biraz tanıyalım1322 izlenme
ABD'den üst düzey yanıt: Buna şiddetle karşı çıkıyoruz62 izlenme
Şarkıcıdan İlk Açıklama Geldi476 izlenme