Özel halk otobüsçüleri ve dolmuşçular iş bırakma kararı alınca; Mansur Yavaş bu açıklamayı yaptı

344 izlenme 10 Mart 2022
Reklamlar
Mansur Yavaş, özel halk otobüsü ve dolmuşçu art arda gelen zamlar nedeniyle hizmet vermeyeceklerini açıklamasının ardından açıklama yaptı. 
Yavaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Özel halk otobüsü ve dolmuşçu esnafımız artan maliyetler karşısında hizmete devam edemeyeceklerini bildirdi. Mağduriyet yaşamamanız adına tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. En kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz" dedi.   
Yavaş'ın açıklaması şöyle:   
"Ankara’da hizmet veren özel halk otobüsü ve dolmuşçu esnafı, yaşanılan ekonomik zorluklar ve artan akaryakıt maliyeti karşısında ulaşım bedelinin en az 8 lira olmasını talep etmektedir. Özel toplu taşıma esnafları ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirlediği ücretsiz taşıma bedelinin de Belediyemiz tarafından karşılanmasını talep etmektedir. Bugünkü ekonomik şartlarda, bu talepleri ne vatandaşlarımızın ne de belediyemizin karşılaması mümkün değildir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ünlü tiyatro oyuncusu, Çanakkale köprüsünde oluşan yoğunluğu(!) göstermek için video çekmiş. Akp'nin enerji bakanı: "Benzini en ucuz kullanan ülkeyiz. Avrupa'da ortalama 26 lira. Türkiye'nin iki katına yakın." Gazeteci D. Zeyrek, o akp'liye seslendi: "Aç Anayasa'nın 168. maddesini oku." a Habere Çıkınca Fikir Değiştiren İlber Ortaylı'nın sözleri tartışma yarattı.