Trt'nin muhabirinden provokatörlük, tutuklu gençleri anan genç yönetmene hakaretler yağdırıp bozkurt işareti yaptı

2546 izlenme 16 Ağustos 2025
Reklamlar
Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Esaretten Cesarete Film Festivali, 30 Mayıs'ta Ankara’da düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.  "En İyi Kurmaca Film Ödülü" kategorisinde "Kurtlar" filmiyle ödül kazanan yönetmen Ecre Begüm Bayrak, sahnede yaptığı konuşmada 19 Mart'tan beri tutuklu olan öğrencileri ve yakın zamanda şarkılarına erişim engeli getirilen Grup Yorum’u andı.   

Törende sunuculuk yapan TRT spikeri, Bayrak'ın konuşmasını "Siyasi mesaj vermeyelim" diyerek keserek  “Bu şartlar altında sunmaya devam edemem" diyerek sahneden indiği sırada, yönetmen Bayrak'a “Şerefsizler”, “Vatansız teröristler” diye hakaret etti.   

Ecre Begüm Bayrak ve diğer yönetmenler spikerin sözleri ardından salonu terk ederken, sunucu kadın, Bozkurt işareti yaparak bağırmaya ve hakaret etmeye devam etti. 

Genç yönetmen Ecre Begüm Bayrak, yaşananlara sosyal medya hesabından tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:  "En iyi film ödülünü aldığım festivalde bu akşam F ve kuyu tiplerinde direnen arkadaşlarımızı ve sansüre uğrayan Grup Yorum'u andığım için, festival sunucusu O. E. önce sahneyi terk etti, sonrasında 'şerefsizler, vatan hainleri, aşağılıklar' diyerek provoke etti.  
Salon çıkışında toplanan ve sunucunun şürekası olan bir grup faşistin bizlere saldırmaya çalışması, seyircilerimiz ve tarafımızca püskürtüldü. 
Faşist grubun çevik kuvvet çağırdığı duyumunun alınması üzerine yanımızda olan festival ekibi tarafından salondan çıkartıldık."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Gelen sarılıyor, giden sarılıyor' diyerek kendisine yoğun ilgi gösterildiğini iddia ediyor. Peki gerçek ne? (Dikkat k.f.ü.r içerir) Aldığı oy topladığı imzanın gerisinde kaldı Modacı Cemil İpekçi: Türkiye ekonomisini terbiyesiz ve edepsiz insanlar bozuyor Hiç Yüzü bile kızarmadan: 'Eğer Türkiye çok uzun zamandır bu hazırlıkları yapmamış olsaydı büyük bir kaos ile karşı karşıya kalırdı'' dedi