All News
11 Ekim 2018 ( 993 izlenme )
Reklamlar

Akepe genel başkanı: CHP'nin İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devri için Mhp ile düzenleme yapabiliriz

Macaristan’dan dönerken uçakta temaslarına ilişkin yandaş gazetecilere demeç veren akepe genel başkanı soruları yanıtladı.

Tayyip erdoğan (CHP’nin diplomatların sınır dışı edilmesi açıklamasının sorulması üzerine) Gereken neyse zaten yapılıyor. Türkiye’yi ana muhalefet idare etmiyor, onlar önce kendi işlerine baksınlar. Bizdeki ana muhalefetin bu ülkeyi belli yerlere şikayet etmekten başka özelliği yok. Onlar, ekonomide Türkiye’yi nasıl daha zor duruma sokacaklarının derdindeler.

Ekonominin e’sinden anlamayanlar ekonomiyle ilgili konuşuyorlar. Türkiye’yi 16 yılda nereden nereye getirdiğimizi görmüyorlar. Bunlar bakar kör. Bunları görmüyorlar, konuşuyorlar.

Türkiye 36 milyar dolar ihracattan 165 milyar dolar ihracata ulaşmış, adam bunu görmüyor. Bunu görmeyecek kadar bakar kör bunlar. Bunlar diplomasiden de anlamıyorlar. Netice itibarıyla, İstanbul’daki olay, anlattığım gibi, tüm boyutlarıyla soruşturuluyor. Devletimizin ilgili birimleri, birbiriyle istişare halinde, yapılması gereken her şeyi yapacaktır.


'CHP’NİN İŞ BANKASI HİSSELERİ HAZİNE’YE'

Soru: Daha önce CHP’nin İş Bankası’yla ilişkisini doğru bulmadığınızdan söz etmiştiniz
Mesele İş Bankası değil. Mesele, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetidir.

Kılıçdaroğlu, ‘Oradan bizim kasamıza giren para yok ki’ diyor.
Ben ‘Senin kasana para giriyor’ demiyorum ki. Biliyorsunuz, mahkeme kararıyla, Türk Dil Kurumu’na ve Türk Tarih Kurumu’na belirli bir temettü geliri aktarılıyor.
Ama orada yönetim kuruluna CHP niye dört adam koyuyor? Efendim, yönetim kurulundaymışlar ama hiçbir inisiyatifleri yokmuş. Yönetim kuruluna gireceksin, ama hiçbir inisiyatifin olmayacak. Böyle bir saçmalık olur mu?

Şayet inisiyatifleri yoksa o dört kişiyi çeksinler o zaman. Biz diyoruz ki: Buradaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti neyse bu vasiyetin Hazine’ye devrini gerçekleştirelim. Çünkü bu şahıslara ait bir hak değildir.
CHP’nin hakkı hiç değildir. Dolayısıyla, MHP’li arkadaşlarla birlikte yapılacak bir yasal düzenlemeyle bu işin yoluna koyulabileceği kanaatindeyim.


'MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR'

(İnönü’nün fotoğrafının sorulması üzerine) Evet, o toplantıda İnönü ile ilgili gösterdiğim fotoğrafa CHP’liler itiraz etmişler. Tek bayrak değil de çift bayraklıymış.

Ben tek bayrak demedim ki zaten. Gösterdiğim fotoğrafta, zaten tek mi çift mi belli. İki tane çubuk orada gözüküyor. Bir tanesi Amerikan bayrağı. Bu da ortada. Şimdi çıkarmışlar tersinden gösteriyorlar ama yine de gizleyememişler.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Hükümet düğmeye bastı! İşte Meclisin açılmasıyla birlikte atılması gereken 5 önemli adım Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı çıkarmasının akustikleri sürerken Bakan Nebati'den Soylu'ya dikkat toplayan ziyaret Erdoğan'dan donan askerlerle ilgili açıklama: '' Benim dedem de donarak öldü '' Taksicilerden Ekrem İmamoğlu’na tehdit