ORC Araştırma şirketi, "Bir sonraki genel seçimlerde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı kim olmalı" anketinin sonuçlarını yayınladı.
Şirket araştırma sonuçlarıyla ilgili açıklaması şöyle: "Kurultay gündemiyle birlikte CHP ve CHP'nin olası CB Adaylığı konusu yeniden başlıca gündem maddeleri arasına girmiştir. "Toplumdaki CHP Algısı" araştırmamızda önceki araştırmalardan farklı çıkan tek sonuç, Özgür Özel'in İmamoğlu ve Yavaş'ın popülaritesini yakalamış olmasıdır.
Özgür Özel CHP'li Seçmenlerde 1. Sırada, Cumhur İttifakı seçmenlerinde 2. sırada Yavaş Cumhur İttifakı seçmenlerinde 1. iken, CHP'li seçmenlerde 3. sırayı alıyor. Yavaş İyi Parti ve Zafer Partisi gibi partilerden, İmamoğlu ise DEM ve TİP tabanından daha yüksek destek buluyor.
16ORC Araştırma şirketi, 26 ilde 2 bin 280 kişiyle çatı yöntemiyle gerçekleştirdiği "Bir sonraki genel seçimlerde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı kim olmalı" anketinin sonuçlarını yayınladı.
26Şirket araştırma sonuçlarıyla ilgili açıklaması şöyle: "Kurultay gündemiyle birlikte CHP ve CHP'nin olası CB Adaylığı konusu yeniden başlıca gündem maddeleri arasına girmiştir. "Toplumdaki CHP Algısı" araştırmamızda önceki araştırmalardan farklı çıkan tek sonuç, Özgür Özel'in İmamoğlu ve Yavaş'ın popülaritesini yakalamış olmasıdır.
36Özgür Özel CHP'li Seçmenlerde 1. Sırada, Cumhur İttifakı seçmenlerinde 2. sırada Yavaş Cumhur İttifakı seçmenlerinde 1. iken, CHP'li seçmenlerde 3. sırayı alıyor. Yavaş İyi Parti ve Zafer Partisi gibi partilerden, İmamoğlu ise DEM ve TİP tabanından daha yüksek destek buluyor.
46Aday isimlerini belirterek tek tek sorduğumuzda ise Yavaş, İmamoğlu ve Özgür Özel'in hata payı sınırlarımızın içinde bir oranla, birbirlerine çok yakın oylar aldıkları görülmektedir. Önceki aylara göre Özgür Özel bu tabloda oylarını artırmıştır.
56Özgür Özel CHP'li seçmenlerde %58 oranında görev onayına sahipken, genel seçmende bu oran %51

Gaziantepspor başkanı İYİ parti genel başkanı Meral Akşener'i tehdit etti2622 izlenme
Akepe sözcüsü: Erken seçim yok demiştiniz diyorlar tabiki demeyiz1643 izlenme
‘DM’DEN YÜRÜMEK ÇİRKİN BİR HAREKET’734 izlenme
Mahsur Yavaş uyardı: Seçim akşamı belediye personeli ellerinde sopa ile çıkacak1698 izlenme
Yalova’da deprem oldu:420 izlenme
Türkiye'yi terk ediyor4597 izlenme
9 yıl ceza alan Canan Kaftancıoğlu: Kararlar duruşma salonlarında değil, Saray odalarında alınıyor.634 izlenme
Ali Tezel: 2019'da Kıdem tazminatı kalkıyor.52918 izlenme