All News
29 Mart 2018 ( 1569 izlenme )
Reklamlar

Çiftlik Bank ile ilgili araştırma komisyonu kurulması önerisini akepe reddetti

TBMM Genel Kurulunda, Çiftlik Bank ile ilgili araştırma komisyonu kurulması önerisi kabul edilmedi.

 İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Çiftlik Bank olayında, milletin dini duyguları kullanılarak kandırıldığını söyledi.

Hükümetin bu konuda duyarsız kaldığını vurgulayan Doğan, "Bu konuda hükümet, müteselsilen bu suçun ortağıdır, eğer değilse bunu ortaya çıkarır. 

Bu iş 27 yaşındaki bir kişinin tek başına yapacağı bir iş midir? Bu işe ortak değilseniz gelin araştıralım, eğer araştırmazsanız aksi takdirde bu suça ortak olmuş olacaksınız." diye konuştu.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da insanları yüksek kar vaadi ile dolandıran Çiftlik Bank'ın devlet tarafından denetlenmediğini belirterek 27 yaşındaki birinin, milletten topladığı parayı hesabına aktararak kaçtığını söyleyen Tarhan, "Bir genç hayal satarak milleti dolandırıyor. Gelin, bu son olsun, bu dolandırıcılığın üzerine gidelim ve bu olayı araştıralım." dedi.

Daha sonra CHP'nin, Çiftlik Bank mağduriyetinin araştırılmasına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi ele alındı.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çiftlik Bank'ta toplanan paranın, Silikon Vadisi'ndeki şirketlerin büyümesinden daha hızlı olduğunu söyledi. 

Çiftlik Bank'ın "organize suç örgütü" olduğunu vurgulayan Aydın, "Bu tosuncuk bu kadar parayı nasıl topladı? Araştırılınca bu tosuncuğun o kadar saf olmadığı ortaya çıkıyor. 

Türkiye'den yurt dışına para gönderiliyor. Burada acaba 'Kara para aklama mı var?' diye aklımıza geliyor. 

Peki bunlar olurken devlet ne yapıyor? Bütün bu konuların araştırılması gerekiyor." şeklinde konuştu.


Müzakerelerin ardından  Çiftlik Bank ile ilgili araştırma komisyonu kurulması önerisi akepe oylarıyla kabul edilmedi

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Küçük yaşta dini eğitim çocukta kaygıyı artırıyor Banu Avar’dan şok açıklamalar Sedat Peker: Eğer o gazeteciye destek olmazsanız... Şaka Gibi Ama Gerçek. Ensar Vakfı Ahlak Kitabı Dağıtıyor