E. İmamoğlu Ve M. Yavaş'ın Ortak Yaptığı 1. Basın Açıklaması: ''Kemal Kılıçdaroğlu öndedir. Bize güvenin bize inanın''

498 izlenme 14 Mayıs 2023
Reklamlar
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Yavaş, " Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öndedir. Bize güvenin bize inanın…. Kendi işlerine gelen sandıkların akışını yapıp bunu da Anadolu Ajansı bir şekilde bütün milletimize yayıyor. Şu andaki Anadolu Ajansı'nın verilerine göre gerideyiz ancak yüzde 23,87 İstanbul'da ve Ankara'da öndeyiz bunu bütün halkımızın bilmesi lazım. " dedi.


Yavaş şunları söyledi:"Değerli basın mensupları Sayın Başkanımızın söylediği gibi hatırlarsanız 31 Mart seçimlerinde de rakibimi yüzde 83 ile başlatmışlardı. Şu anda biraz önce başkanımın da söylediği gibi yüksek çıkan sandıklara itiraz etmek suretiyle kesinleşmedi diye. Kendi işlerine gelen sandıkların akışını yapıp bunu da Anadolu Ajansı bir şekilde bütün milletimize yayıyor. Güvenilir hiçbir tarafı yoktur. Mahcup da olmuyorlar. Çünkü 2014 seçimlerinde de aynı şekilde o zamanki Anadolu Ajansı genel müdürü AK Parti genel merkezinden televizyonları arayarak sadece bizim verdiğimiz sonuçları yayınlayın diğerlerini yayınlamayın diye talimat vermişti. İtiraz ettiler hayır falan dediler ama daha sonra o zamanki Anadolu Ajansı genel müdürü de geçerken bir uğramıştım demek durumunda kaldı. Artık Anadolu Ajansı gerçekten işlevini yerine getirmiyor. Bizim elimizdeki verilere göre tam sonuç vermeyeceğim ama yüzde 23,87 net gelen sonuçlara göre şu anda Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öndedir. 


Bize güvenin bize inanın. İnşallah daha sonuçlar geldikçe zaman zaman başkanla gelip sizi bilgilendireceğiz. Doğru bilgi buradadır. Yanlış bilgi verirsek mahcup olan biziz. Biz de mahcup olmak istemiyoruz. Anadolu Ajansı'nın durumuna düşmek istemiyoruz. Başka bir sorun çıkarsa mutlaka onu da sizinle paylaşacağız. Özellikle başkanımın söylediği gibi sandıklarda duran arkadaşlarımızın veya bizi izleyen bütün milletimizin moralleri yüksek olsun şu anda net rakamlar olarak konuşuyoruz biz öndeyiz. İnşallah birinci turda tamamlayacağız. Tahmin  ediyorum veriler çoğaldıkça yüzde 50'ye yaklaşırken tekrar ayrıca bir bilgilendirmesini yapacağız."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Pavyonlu dizinin senaryosunun başka filmden alındığı iddia edildi. Müthiş benzerlikler var İBB önünde işten çıkarılmayı protesto eden şahıs işe alındığı tarihi itiraf ediyor Kılıçdaroğlu'nun 50 saniyelik konuşması akp'lileri çıldırtmaya yetti. Bir eğitmenin anlatımıyla: Gazneli devleti neden yıkıldı?