All News
01 Kasım 2023 ( 10630 izlenme )
Reklamlar

Ehliyet ve Kimlik Yenilemede Son Tarihler.


Eski kimlik kartlarının yeni tip kimlik kartları ile değiştirilme işlemleri devam etmekte.
Yeniden Uzatılmazsa kimlik değiştirme 31 Aralık 2023, Sürücü belgesi değişim için son tarih 31 Aralık 2024'tür.
Değişim için neler gerekli ve diğer tüm bilgiler onurlu gazeteciler net farkıyla en ince detayına kadar haberimizde mevcuttur.

İçİşleri Bakanlığı tarafından yapılan resmî açıklamalara göre belirlenen son tarihe kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ipli olan yeni tip kimlik kartlarını kullanması gereklidir. Yeni tip kimlik kartları için başvurular şahsen, internet üzerinden ya da çağrı merkezleri aracılığı ile yapılabilmektedir. Peki, eski kimliklerin kullanım süresi ne zaman bitiyor, kimlik yenileme son tarih ne zaman? Kimlik yenileme son tarih ne zaman, eski kimliklerin kullanım süresi ne zaman bitiyor?
Nüfus cüzdanlarının TC kimlik kartları ile değiştirilmesi ile ilgili belirlenen son tarih 31 Aralık 2023 olarak açıklanmıştı.

Resmî zorunluluk nedeniyle yeni kimlik kartı için başvuru yapacak olan kişilerin öncelikle randevu alması ve gerekli olduğu öne sürülen bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

Belirlenmiş ve açıklanmış olan kimlik yenileme son tarihine kadar başvurunu yapılmış olması son derece önemlidir. Nüfus cüzdanı yenileme son tarihine kadar yeni tip kimlik kartı için başvuru yapmayan kişiler için para cezalarının uygulanacağı ifade edilmektedir.
İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralık 2022’ye kadar uzatmıştı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ve dünyada etkili olan salgın nedeniyle vatandaşların yeni tip sürücü belgeleri için müracaat edemedikleri için nüfus müdürlüklerinde yoğunluğun azaltılması amacıyla 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerini değiştirme süresinin 31 Aralık 2022'den itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığı belirtildi. Ehliyet Yenileme 2023 Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden veya ALO 199 hattından alınıyor. Gerekli evrakları ve ehliyet yenileme ücretini yatıran kişiler yenileme işlemlerini kolayca yapabiliyor. Ehliyet Yenileme Randevusu Nasıl Alınır? Ehliyetini yenilemek isteyenlerin için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar eski ehliyet kullanabilir. Ancak söz konusu tarihten sonra geçerli olmayacak. Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından alınabilir.

Ehliyet yenilemek için gerekli olan evraklar nedir? Ehliyet yenilemek için gerekli olan evraklar şu şekildedir:
Ehliyetin sahibi olan kişinin kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı ya da pasaport kabul edilmektedir.) Sürücüye ait sağlık raporu Ehliyet yenileme ücretinin ödendiğini kanıtlayan, anlaşmalı bankalara, PTT şubelerine yatırıldığını ispatlayan makbuz, hesap belgesi ya da benzeri bir belge Son altı ay içinde çekilmiş olan bir adet biyometrik fotoğraf Eski sürücü belgesi Kan grubunun yazılı olduğu belge ya da kart Adli sicil belgesi (e devletten alınabilmektedir) Yeni tip ehliyet alabilmek için gerekli olduğu beyan edilen belgeler hazırlandıktan sonra tercih edilen en yakında olan nüfus müdürlüklerine gitmek yeterli olacaktır. Gidilebilecek olan nüfus müdürlüğünde yapılacak başvuru işlemi için önceden randevu alınmalıdır. Randevular şahsen yapılabildiği gibi mobil uygulamalar ya da internet sitesi aracılığı ile de yapılabilmektedir. Başvurunun yapılacağı yerler şu şekildedir: eDevlet kişisel hesabında yer alan Sürücü Belgesi Başvuru Randevusu sayfası (En yakın olan) Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmî internet sitesi (randevu.nvi.gov.tr)
Ücretler
Kimlik yenileme ücreti 2023 yılında;
Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL.
Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL.
Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 166 TL.

Sürücü belgesi için 2023 fiyatları (1 kasım 2023 tarihi itibariyle)


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kılıçdaroğlu: Afrin'e hava desteği almadan asker sokucaksan, önce kefenle karşılayanları gönder Emine Erdoğan: ' Yeryüzünde halife olmanın sorumluluğunu taşıyoruz ' Yerel mahkeme, Anayasa Mahkemesinin Enis Berberoğlu kararını tanımadı Tarkan'dan Kazdağları tepkisi: 'Yeter artık, kendinize gelin!'