All News
04 Ocak 2022 ( 2328 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan '1000 köy ele geçirildi' diye açıklama yapmıştı.. Afrin'in kaç köyü var?

akepe Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda önceki gün konuşan Erdoğan, 20 Ocak’ta başlayan Afrin harekâtıyla ilgili 415 kilometrekare civarında bir alanın Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolünde olduğunu söyledi. 


Erdoğan, 7’si ilçe olmak üzere toplamda 372 köybeldeyerleşim bulunan Afrin’de 1000 köyün TSK ve ÖSO’nun kontrolüne geçtiğini de iddia etti. 

Erdoğan'ın bu ifadeleri "Afrin'de kaç köy var?" sorusunu gündeme getirdi. Sendika.org'da yer alan habere göre 7'si ilçe olmak üzere Afrin'de toplamda 372 köybeldeyerleşim bulunuyor.


İşte Erdoğan'ın o ifadeleri:

"Bu sabah itibarıyla 1873 teröristi etkisiz hale getirerek 415 kilometrekare civarında bir alanı kontrol altına almış bulunuyoruz. 1000 köy bu teröristlerden arındırılmış durumda. Bölgedeki hakim tepeler şu anda büyük ölçüde askerlerimiz tarafından teröristlerden temizlendiği için harekatın bundan sonraki kısmının inşallah daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz. Afrin şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekatı sürdüreceğiz.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İşi baştan bitirmek için sandık kurullarına hakim olmalıyız videosuna nasıl ulaşıldı ? Beş yıllık memuriyetinde işe uğramayan kadın cumhurbaşkanlığı sarayına atandı Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı çıkarmasının akustikleri sürerken Bakan Nebati'den Soylu'ya dikkat toplayan ziyaret Ahmet Davutoğlu: ''Kanal İstanbul İhanettir, Bunlar İstanbul'u talan etti''