All News
17 Ağustos 2020 ( 2844 izlenme )
Reklamlar

Mehmet Cengiz’in oteline 50 milyon TL ‘teşvik’ ve yüzde 70 vergi indirimi

Akepe iktidarı döneminde aldığı ihalelerle sürekli tartışılan Cengiz Holding, Rize’de açılışı yapılan Ricosta Otel için 49 milyon 630 bin lira “teşvik” aldı.


Akepe’ye yakın işadamlarından, kamuoyunda ‘Bu milletin a...na koyacağız’ küfrü ile hatırlanan şahsın sahibi olduğu Cengiz Holdinge ait 5 yıldızlık Ricosta Otel, Rize’de Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle geçtiğimiz hafta sonu açılmıştı.

138 oda, 300 yatak kapasiteli otelin 160 milyon lira yatırım ile gerçekleştiğini söyleyen Ricosta Hotel Genel Müdürü Necdet Vural, otel ile bölgedeki önemli bir boşluğu dolduracaklarını öne sürerek “Sadece Rize için değil bölgesel olarak da tercih edilen bir tesis olacağız” demişti.

CENGİZ İNŞAATA 50 MİLYON TEŞVİK


Öte yandan otel için devletin otele maliyetinin yaklaşık üçte biri oranında “katkı” yaparak para musluklarını açtığı biliniyor.

29 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, o yıl ekim ayında 9’u komple yeni otel yatırımı, 3’ü de renovasyon olmak üzere 12 turizm projesi için yatırım teşvik belgesi düzenlendi. En büyük yatırım teşvik belgesini alan yatırım ise 49 milyon 630 bin lira ile Cengiz İnşaatın oldu.

YÜZDE 70 VERGİ İNDİRİMİ

Teşvik belgesine göre Cengiz Holdinge faiz desteği, KDV istisnası ve yüzde 70 vergi indiriminin yanı sıra 6 yıl boyunca da sigorta primi işveren desteğinden yararlanacak.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fetih marşıyla derse girip hücum marşıyla teneffüse çıkıyorlar. Andımız yeniden okutulacak mı? Danıştay kararını açıkladı Türkiye'den Tunus'a 200 milyon dolar kredi Sedat Peker'den ''Ben Buradayım'' Hareketliliği